AUTISMUL se poate trata cu CELULE STEM mezenchimale, e de parere Dr. Erdal Karaoz.

Sa ne facem o parere despre profesorul Dr. Erdal Karaoz si descoperirile sale din medicina despre modul in care tratamentul cu celule stem da rezultate uimitoare in randul celor afectati de autism.

Prof. Dr. Erdal Karaoz este unul dintre cei mai renumiti medici din lume specializati in tratamentul cu celule stem. Dr. Erdal Karaoz s-a implicat in cercetarile legate de celulele stem si a avut rezultate impresionante. 

A obtinut 36 de premii internationale si a publicat articole si carti de medicina.

Sistemul imunitar joaca un rol important in autism. Interactiunile dintre sistemul imunitar si sistemul nervos incep devreme, in stadiul embrionar al vietii, iar neurodezvoltarea cu succes depinde de un raspuns imun echilibrat.
pareri tratament autism cu celule stem noutati

In prezent, celulele stem mezenchimale par sa fie cele mai eficiente pentru terapiile celulare pentru tulburarea spectrului de autism, datorita capacitatilor lor imunomodulatoare. 

Celulele stem mezenchimale, spre deosebire de celulele stem hematopoietice, dau naștere altor categorii de celule (ex. celule cartilaginoase; osoase, musculare; interstițiale; adipoase; tegumentare, nervoase etc).

Celulele stem mezenchimale au rol in: combaterea proceselor inflamatorii, angiogeneza, reducerea GVHD (grefa versus boala gazda) in transplanturi si repararea tesuturilor avand potential regenerativ.

Placenta și ţesutul de cordonul ombilical reprezintă surse de celule stem mezenchimale.

Se presupune ca celule stem mezenchimale functioneaza in tratamentul autismului prin secretia citokinelor antiinflamatorii, care favorizeaza restabilirea plasticitatii. 

Studiile clinice precoce ale transplantului de cellule stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical uman au aratat o oarecare eficacitate in tratarea autismului, spune Prof. Dr. Erdal Karaöz.

In ce consta mai exact procedura de tratare a autismului prin implantare de celule stem, dar si care este rata de succes.

In autism, tratamentul de implantare a celulelor stem si tratamentul de activare a celulelor sintetice pentru a repara deteriorarea neuronilor motori este de asteptat sa aiba un efect antiinflamator periferic, cu potentialul de a vindeca pana si reactiile autoimune. 

Pacientul va primi tratament pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru a amplifica alimentarea cu sange a nervilor afectati si pentru a hrani neuronii, impreuna cu proceduri zilnice de reabilitare, pentru recuperarea functiilor motorii. 

Acest tip de tratament poate face ca spiritul si inteligenta pacientului sa se recupereze, iar la final boala (autismul) ar putea fi oprita. 

Cu toate acestea, atunci cand discutati despre imbunatatiri in starea pacientilor cu autism, este important sa retinem ca acestea pot diferi de la un pacient la altul, fiind determinate de mai multi factori cum ar fi cursul medical al pacientului, starea fizica, gravitatea bolii, varsta si asa mai departe.