HIDROGENUL Sulfurat poate preveni Imbatranirea celulelor umane prin activarea celulelor senescente.

Noutati medicale. Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au descoperit cum să inverse procesul de îmbătrânire la oameni, identificand rolul hidrogenului sulfurat in procesele degenartive datorate inaintarii in varsta.

Este demonstrat  ca odată cu înaintarea în vârstă, încep să se dezvolte tot mai multe boli cronice cum ar fi cancerul, diabetul și demența, dar un nou punct de interes în biologia îmbătrânirii este acumularea de celulele senescente (senescenta celulara este un fenomen prin care celulele diploide pierd capacitatea de a se divide) în țesuturile și organele organismului. 

Sistemul imunitar elimină constant celule senescente, însă acest proces îşi pierde din eficienţă odată cu trecerea timpului. 
noutati medicale terapii de reîntinerire moderne eficiente

Aceste celule produc reacţii care afectează celulele învecinate şi cauzează inflamare cronică, aceasta din urmă fiind asociată cu slăbiciunea şi cu bolile specifice îmbătrânirii.

Studiile clinice au dovedit că eliminarea acestor celule disfuncționale la animale duce la producerea de efecte pozitive: cum ar fi întârzierea debutului cataractei, o afecțiune oftalmologică frecventă odata cu inaintarea in varsta.

Rezultatele publicate de echipa de cercetătorii de la Universitatea din Exeter ar putea ajuta la dezvoltarea unei noi generaţii de medicamente anti-îmbătrânire.

Peste 95% din genele umane pot transmite mai multe tipuri diferite de mesaje, în funcție de nevoile celulei în care sunt conținute. 

Atunci când celulele îmbătrânesc, acestea au o capacitate redusă de a manipula genele astfel încât să răspundă la schimbările din organism. 

Cercetătorii au încercat să activeze aceste celule deteriorate prin apel la o substanță chimică care eliberează cantități mici de hidrogen sulfurat.

Hidorgenul sulfurat a fost transmis, în doze mici, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca efecte secundare, către celulele mitocondriale, niște structuri care produc energie în celule. 

Astfel, aceștia au reușit să întinerească celulele umane îmbătrânite.

Această nouă descoperire medicala crește șansa cercetătorilor de a elimina celulele senescente la oameni și de a dezvolta unui nou tratament, atât pentru vasele sanguine care devin mai rigide odată cu trecerea timpului, cât şi pentru probleme precum infarctul sau atacul cerebral.