Pareri beneficii Lentile Antireflex protectie calculator.

Oftalmologii sunt de parere ca privitul multe ore pe zi către un monitor (fie el al unui calculator, fie ecranul unui dispozitiv multimedia - tableta, smartphone) cauzează două probleme: uscăciunea ochilor și oboseala (în special dacă persoana are vicii de refracție).

Persoanele care au nevoie de ochelari pentru corectarea vederii să poarte ochelari prescriși de medic, care este bine să aibă lentile antireflex și cu filltre pentru lumina albastră. Un pret cu putin mai mare, dar cu beneficii enorme pentru sanatatea ochilor.

Lentilele antireflex împiedică apariția reflexiilor iritante, elimină imaginile fantomatice apărute pe fondul reflexiei și îmbunătățesc claritatea vederii. 
pareri despre beneficii lentile antireflex formum oftalmologic


Însă chiar și în cazul persoanelor care nu au nevoie de ochelari de vedere, lumina monitoarelor poate deveni obositoare și deranjantă după mai multe ore petrecute în fața lor, fiind recomandată purtarea ochelarilor cu lentile antireflex, pentru extraprotecție.

În concluzie, persoanele care lucrează multe ore în fața monitorului, persoanele care stau multe ore pe zi în medii iluminate artificial și cele care șofează pe timp de noapte ar trebui să poarte ochelari cu lentile antireflex.

În ceea ce privește uscarea excesivă a suprafeței ochilor, problema trebuie abordată din timp, prin folosirea lacrimilor artificiale prescrise de medicul oftalmolog. 

Uscarea excesivă și oboseala ochilor pot fi evitate, de asemenea, prin pauze după fiecare oră de privit în monitor, timp în care persoana să se ridice de la computer, să privească în zare și să clipească voit. 

Un tratament preventiv de substituție cu lacrimi artifciale se recomandă și celor care petrec mult timp într-un mediu fără aerisire naturală.

Nu uitati ca expunerea neprotejată și prelungită a ochilor la radiații solare puternice sau la monitoare duce la îmbolnăvirea și la îmbătrânirea prematură a acestora.

De asemenea, nerespectarea strictă a regulilor de igienă, inclusiv folosirea neadecvată a produselor de machiaj și de înfrumusețare, poate crea o serie de probleme oftalmologice.