Pareri Canesten GYN UNO 500 mg capsule moi, Rezumat prospect.

Canesten GYN UNO 500 mg, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,58.

1. Sentiment Pozitiv - 2,50
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 1,80

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Canesten GYN UNO 500 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Certitudine - 0,56
Grad de inhibitie - 0,16
canesten gyn uno 500 mg pareri forumuri


Emotia parerilor referitoare la Canesten GYN UNO 500 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,54
Anticipare - 0,52

Conform prospectului Canesten Gyn Uno 500 mg Bayer este indicat pentru tratamentul infectiilor organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol, cum sunt fungi (in special Candida).

Canesten GYN Uno 500 mg capsula moale contine clotrimazol care este este un derivat de imidazol cu spectru antimicotic larg. Canesten GYN Uno 500 mg capsula moale vaginala este destinat tratamentului local al infectiilor fungice ginecologice.

Clotrimazol inhiba sinteza de ergosterol a fungilor, ducând la leziuni structurale si functionale ale membranei celulare (permeabilitatea este crescuta).

Spectrul larg de actiune antimicotica al clotrimazolului, in vivo si in vitro, include dermatofiti, levuri (de exemplu: Candida), mucegaiuri si alti fungi.

Pe lânga actiunea antimicotica, clotrimazol actioneaza asupra microorganismelor Gram negative (Bacteroides) si Gram pozitive (streptococi/ stafilococi, Gardnerella vaginalis).

In vitro clotrimazol inhiba multiplicarea Corynebacteria si cocci gram pozitivi – cu exceptia Enterococci – în concentratie de 0,5 – 10 ug/ml substrat.

Precauti in utilizarea Canesten Gyn Uno 500 mg Bayer.

Ca masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea clotrimazol în primul trimestru de sarcina. În timpul sarcinii nu trebuie utilizat un aplicator.

În timpul tratamentului local doar cantitati mici de clotrimazol sunt absorbite în circulatia sanguina dar, deoarece studiile clinice nu au definit eliminarea lor în laptele matern, se recomanda oprirea alaptarii în timpul tratamentului ca masura de precautie.

Principalele efecte secundare ale tratamentului cy GYN UNO 500 mg

a) Tulburari ale aparatului genital si ale sânului
frecvente - senzatie de arsura
mai putin frecvente - prurit (mâncarime), eritem/iritatie
rare - edem, eruptii cutanate tranzitorii, hemoragie vaginala

b) Tulburari gastrointestinale: mai putin frecvente - dureri abdominale

c) Tulburari ale sistemului imunitar: rare - reactii alergice

MAI POTI CITI