Programari Litotripsie calculi renali doar la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” Bucuresti.

Metoda modernă minim invazivă de tratament a calculilor renali se numește litotripsie extracorporeală cu undă de șoc ESWL și se efectuează în marile centre medicale din lume. 

La nivel mondial aproximativ 75% din calculii reno-ureterali au indicație de rezolvare prin ESWL.

Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, are din această săptămâni aparatul super performant de  litotripsia extracorporeală, unic în Bucuresti, pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, așa-numitele “pietre la rinichi”.

Aparatul de litotripsie cu unda de soc permite un tratament modern, minim invaziv, al litiazei urinare.
Litotripsie calculi renali Spitalul Theodor Burghele programari

Practic, cu ajutorul acestui aparat extrem de complex, pacienții scapă de pietrele la rinichi fără intervenție chirurgicală și pleacă acasă în aceeași zi.

Medicii spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” estimează că vor putea raliza pe an, cam 600 de astfel de proceduri.

Procedura de eliminare a calculilor renali cu ajutorul litotripsiei extracorporeală cu undă de șoc presupune o durere mult mai mică pentru pacient decât în cazul unei intervenții clasice, nu e nevoie de anestezie, iar tratamentul ulterior poate fi doar ambulator.

Pacientul cu "pietre la rinichi" tratat cu acest aparat modern nu are nevoie nici măcar de un calmant înainte de procedura propriu-zisă. Este un sistem modern, rapid și cu iradiere mai mică.

Aparatul Modulith SLX F2 cu RX, care a intrat recent în dotarea Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” a costat, împreună cu toate consumabilele pentru cinci ani de activitate, aproape 740.000 de euro.

Banii pentru achizitia echipamentului ultraperformant au fost alocați de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.