Radacina de Osul Iepurelui pareri pozitive in afectiunile renale. Contraindicatii, beneficii tratamente naturiste.

Sa ne facem o parere despre radacina de Osul iepurelui, planta medicinala numita si ciocul ciorii, casul iepurelui, lemnic, lingoare, despre care cele importante topicuri de forumurile medicale sult legate de osul iepurelui contraindicatii, osul iepurelui beneficii, tratamente naturiste cerai os iepure.

Radacina de Osul Iepurului este in principal de mare folos în tratarea colicilor (crizelor) renale.

Pentru tratarea crizelor renale se prepara un decoct astfel: pui 1 lingura de pulbere de radacina de osul-iepurelui la 250 ml de apa clocotita.

Lasi sa stea 15 minute. Se beau 1-2 cani pe zi, în mai multe reprize.
pareri osul iepurelui ceai beneficii forum tratamente naturiste

Printre afectiunile pe care le mai trateaza osul-iepurelui se numara si: reumatismul, bronsita, obezitatea, bolile de piele cronice, stomatitele si ulceratiile bucale.

Osul iepurelui este considerat un remediu natural in tratamentul celor care sufera de retinerea apei in tesuturi si in cavitatile naturale ale organismului, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, trateaza reumatismul, bolile de piele cronice, bronsita, intoxicatiile, blenoragia, obezitatea, retentia urinara, stomatitele, ulceratiile bucale.

Principalele contraindicatii ale radacinii de osul iepurului sunt urmatoarele: nu se foloseste osul-iepurelui în sarcina, alaptare, sau pentru tratamentul retentiei lichidiene ca urmare a unor afectiuni cardiace sau renale decât sub supravegherea medicului specialist.

Osul iepurelui , numita de botanisti ononis spinosa, contine ulei volatil, tanin, glucide si saruri minerale si are efect diuretic, saluretic (ajuta la eliminarea sodiului si a clorurilor), depurativ (curata organismul de substante nocive), antihemoragic (combate hemoragiile), antiseptic (previne infectiile).

Pe termen lung poti folosi o formula diuretica extraordinar de eficienta dintr-un amestec din urmatoarele plante medicinale:
  • radacina de brusture (15 g), 
  • radacina de osul-iepurelui (20 g), 
  • radacina de sapunarita (10 g), 
  • radacina de pir medicinal (20 g), 
  • radacina de iarba-mare (20 g), 
  • radacina de brusture (15 g). 

Le combini si iei 2 linguri de amestec pe care-l adaugi la ½ l de apa. Bei maximum 1 l pe zi.

Osul-iepurelui este renumit si pentru actiunea pozitiva asupra schimburilor metabolice si pentru capacitatile sale se a scade tensiunea arteriala.

Datorita eliminarii toxinelor din corp, ceaiul din radacina acestei plante se recomanda în reumatism si într-o serie de boli de piele cronice, în special, în vindecarea eczemelor.

Dupa unii cercetatori, osul iepurelui are si actiune benefica în artrite.

Reteta speciala de ceai de osul iepurului pentru tratamentul naturist in guta 

Se prepara un amestec din 1 lingura radacina uscata de osul-iepurelui; câte 1 lingurita de radacina de papadie, coaja de salcie, frunze de urzica, coada-calului si boabe de ienupar.

Se ia 1 lingurita din amestec, cu care se prepara o infuzie cu 1 cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoara.

Se bea ceaiul neîndulcit, la o jumatate de ora dupa mesele principale, înghititura cu înghititura. Curele cu ceai de osul-iepurelui nu vor dura mai mult de 10-15 zile. 

MAI POTI CITI