Recomandari in utilizarea Acidul Alfalipoic. Wiki medical.

Wiki. Tratamentul cu Acidul alfa lipoic Recomandari utilizarea acid alfalipoic

Acidul alfla-lipoic este utilizat în tratamentul diabetului zaharat, în special pentru a preveni aparitia neuropatiei diabetice, dar este utilizat si în alte neuropatii.

În Germania, dozele mari de acid alfa-lipoic sunt aprobate si recomandate pentru tratarea simptomelor din diverse neuropatii.

Uneori acidul alfa-lipoic este utilizat si în pierderile de memorie, sindromul oboselii cronice, HIV/SIDA, cancer, boli de ficat, boli ale inimii si sanguine (inclusiv în neuropatia cardiaca vegetativa), boala Lyme, tulburari oculare – cum ar fi: leziuni ale retinei, cataracta, glaucom – sau boala Wilson.
pareri medicale tratament cu acid alfa lipoic

Acidul alfa-lipoic pare a ajuta la prevenirea deteriorarii anumitor tipuri de celule din organism si, de asemenea, reface nivelurile de vitamine cum ar fi vitamina C si E. Exista dovezi ca acidul alfa-lipoic poate îmbunatati functionarea neuronilor la persoanele cu diabet.

Organismul foloseste acidul alfa-lipoic pentru a descompune carbohidratii, transformându-i în energie pentru organele corpului.

De asemenea, acidul alfa-lipoic este un bun antioxidant, ceea ce înseamna ca poate proteja organele si tesuturile în conditii de deteriorare sau leziuni. Efectul antioxidant este, de asemenea, de ajutor în anumite afectiuni ale ficatului.

Efectul puternic antioxidant al acodului alfa lipoic ajuta celulele nervoase sa functioneze optim si le protejeaza de degradarea care survine odata cu inaintarea in varsta.

De aceea, acidul alfa lipoic este indicat ca adjuvant persoanelor care sufera de afectiuni precum Alzheimer si Parkinson, dar in cazul celor cu probele de concentare si de atentie.

De asemenea, acidul alfa lipoic previne neuropatia diabetica, afectiune ce consta in afectarea nervilor ca o consecinta a diabetului. In timp, hiperglicemia, nivelul crescut al zaharului din sangele persoanelor cu diabet poate afecta nervii din intregul organism.

Asa se ajunge la scaderea sensibilitatii tactile si termice, este afectata miscarea musculara fina, dar si capacitatea de memorare si atentia fiindca glucoza din sange determina lezini inclusiv la nivelul vaselor fine care hranesc tesutul cerebral.

Acidul alfa lipoic limiteaza afectarea creierului dupa accident vascular

Fumezi, nu te alimentezi corespunzator, dormi putin, traiesti zilnic in stres sau suferi de diabet?

Acidul alfa lipoic este aliatul tau de pret fiindca previne degradarea neuronala prin efectul sau puternic antioxidant.

Acidul alfalipoic a fost descoperit in 1950, iar efectul sau puternic antioxidant a fost recunoscut in 1988.

Corpul are nevoie de acest acid pentru a produce energie si pentru a preveni surplusul de kilograme.

Mai exact, acidul alfa lipoic ajuta la transportul glucozei spre muschi.

Astfel, mai putina glucoza se transforma in depozite de grasime.

In mod normal, corpul produce suficient acid alfa lipoic, dar in perioadele solicitante pentru organism, productia poate intra in declin sau poate fi insuficienta pentru a compensa distrugerile produse de stresul oxidativ.