Robotul Qtrobot cu Inteligenta Artificiala ajuta copii cu Autism.

Robotul terapeutic Qtrobot, care a fost realizat de  LuxAI de la University of Luxembourg își propune să ajute in mod eficient si vizibil copiii care suferă de autism.

Robotul Qtrobot, care are o față LCD și brațe robotizate, permite copiilor cu autism care nu se simt confortabili atunci când au parte de un contact uman să participe la ședințele de terapie.

Robotul luxemburghez are capacitatea de a crea o interacțiune triunghiulară între terapeutul uman, robot și copil. 

Acesta reduce anxietatea la copiii cu autism și cercetătorii au văzut multe comportamente specifice autismului cum ar fi fluturatul mânilor, care s-au diminuat după ce Qtrobot a participat la terapie.

Qtrobot pareri robot inteligenta artificiala terapie autism

Deoarece robotul Qtrobot are o formă fizică, cercetătorii de la LuxAI au descoperit că acesta atrage atenția și îmbunătățește învățarea în comparație cu aplicațiile standard utilizate pe  iPad-uri. 

De asemenea, robotul este complet autonom și ușor de programat. Poate funcționa ore întregi și include o cameră 3D și un procesor AI. 

Rezultatele referitoare la modul în care robotul Qtrobot influențează interacțiunea dintre terapeut și un copil cu autism urmează să fie prezentate a conferința RO-MAN 2018 (International Conference on Robot and Human Interactive Communication).

Robotul Qtrobot pentru copii cu Autism, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Sentiment Pozitiv - 2,50

2. Sentiment Negativ- 0,50

3. Sentiment Neutru - 2,00