TOXOPLASMOZA si Succesul in Afaceri. Pareri Medicale ciudate.

Succesul în afaceri, îndrăzneala și tendinta pentru asumarea de riscuri ar putea fi legate de prezența în organism a unui parazit responsabil pentru toxoplasmoză, sugerează un studiu publicat miercuri în revista britanică Proceedings of the Royal Society B.

Sintetizând datele din 42 de țări, cercetătorii (Stefanie K. Johnson, Markus A. Fitza, Daniel A. Lerner, Dana M. Calhoun, Marissa A. Beldon, Elsa T. Chan, Pieter T. J. Johnson) au descoperit că prezența infecției cu Toxoplasma gondii  este un indicator al "activității și intențiilor antreprenoriale". 

"Teama de eșec" pare a avea niveluri mai mici acolo unde este mai prezent parazitul, spun cercetători enumerati mai sus.
toxoplasmoza si succesul in afaceri noutati in medicina

Toxoplasma gondii este un parazit care se propagă în special prin consumul de carne insuficient preparată termic sau prin consumul de apă care a fost în contact cu solul contaminat de excrementele pisicii.

Afectând peste două miliarde de persoane, Toxoplasma gondii ar putea avea capacitatea, prin schimbările hormonale și neurologice inerente prezenței sale în organism, să amplifice "impulsivitatea", "ambiția" și "căutarea bunurilor materiale", "caracteristici asociate cu activitățile antreprenoriale", explică studiul realizat de cercetători de universități engleză (Leeds), americană (Boulder), germană (Franckfurt), spaniolă (Bilbao), norvegiană (Bodo) și din Hong Kong.

Analizând rezultatele testelor salivare prelevate de la 1.500 de studenți americani, cercetătorii au descoperit că purtătorii acestor protozoare sunt de "1,7 mai" înclinați să manifeste interes pentru antreprenoriat și management.

Alte teste efectuate pe profesioniști care au participat la întâlniri legate de mediul de afaceri au arătat că era mai probabil ca persoanele testate pozitiv la Toxoplasma gondii să fi pornit propria afacere.

Toxoplasma gondii infectează numeroase specii dar nu se poate reproduce decât la feline și poate determina gazdele să adopte comportamente mai riscante, făcând spre exemplu atrăgător pentru cimpanzei mirosul urinei de leopard, prădătorul lor natural, o ipoteză explorată în 2016 de cercetătorii de la Centrul național francez de cercetări științifice.

MAI POTI CITI