Wiki Carbune Activat pareri beneficii si contraindicatii. Carbunele medicinal in intoxicatii, balonari, mahmureala.

Carbune Activat Medicinal, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile despre carbunele medicinal activat, carbune activat detoxifiere, carbunele activat beneficii - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,59.

1. Sentiment Pozitiv - 2,40
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 1,90

Stilul limbajului utilizat in parerile despre Carbunele Activat (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,32
Certitudine - 0,54
Grad de inhibitie - 0,18
wiki carbunele medicinal activat beneficii detoxifiere

Emotia parerilor referitoare la Carbunele Activat (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,58
Surpriza - 0,54

WIKI. Carbunele activ consta in carbon foarte poros. Asadar, poseda capacitatea de a actiona precum un burete si de a se dezintegra in particule minuscule, ajungand sa acopere suprafete foarte mari.

De aici rezulta proprietatea de absorbtie a carbunelui activ. Asadar, particulele de carbon pot coagula alte substante precum toxine, substante chimice dar si molecule olfactive.

Carbunele este obtinut prin calcinarea materiilor de origine vegetala sau animala. Se numeste activat sau activ când a suferit o procesare destinata sa creasca calitatea sa adsorbanta.

Ori de cate ori consumi cărbune activat, este necesar să bei și 12-16 pahare de apă pe zi pentru a evita deshidratarea pe care acesta o poate provoca. În plus, acest obicei ajută la eliminarea rapidă a toxinelor și la prevenirea constipației.

Pentru a avea parte de toate beneficiile enumerate mai sus, alege un supliment alimentar 100% natural si 100% vegetal.

Datorita suprafetei specifice foarte mari, obtinuta exclusiv prin procese de distilare (fara utilizarea unor solventi chimici), carbunele activat are capacitatea de a retine prin atractie electrostatica o gama diversificata de toxine, agenti poluanti sub forma de lichide sau gaze.

Contraindicatii carbunele activat

Carbunele activat este sigur pentru oricine, insa persoanele care iau tratament medicamentos trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma carbune. 

Utilizarea interna poate bloca absorbtia suplimentelor si a medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala.

Carbunele medicinal poate produce temporar colorarea scaunului în negru, intensificarea transpiratiei sau schimbarea mirosului acesteia.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. Supradozarea sau administrarea pe termen lung (mai mult de 3-4 saptamâni consecutive) a carbunelui activat poate interfera cu procesul de absorbtie a unor nutrienti, poate cauza dezechilibre electrolitice sau constipatie.

Beneficii carbunele activat

1) Carbunele activat usureaza eliminarea toxinelor care contribuie la intoxicarea cu alcool. Alcoolul este, de obicei, combinat cu indulcitori artificiali si chimicale, pe care carbunele le indeparteaza instant. In plus, studiile au aratat ca reduce concentratia de alcool din sange.

2) Administrarea a 2 capsule de carbune activat pe zi va inlatura multe toxine si substante nesanatoase ingerate si respirate zilnic. Astfel, se previn imbatranirea prematura, oboseala, distrugerea ficatului si rinichilor.

3) Carbunele medicibal usureaza senzatia de balonare, data de substantele chimice din mancaruri. Doza recomandata pentru a atenua gazele intestinale si balonarea este de 500 mg cu o ora înante de masa, cu un pahar plin cu apa. 

4) Studiile clinice efectuate arata ca pudra de carbune activat reduce colesterolul rau (LDL) si creste colesterolul bun (HDL) la fel de mult ca unele medicamente care se elibereaza cu prescriptie medicala.

5) Carbunele medicinal activat calmeaza muscaturile de insecte. In combinatie cu ulei de cocos, carbunele activat este extrem de eficient pentru senzatiile neplacute de intepaturi de tantari, albine sau paianjeni.

6) Carbunele activat este benefic pentru sanatatea tractului digestiv, eliminând toxinele care provoaca reactii alergice, daune oxidative si functionarea deficitara a sistemului imunitar.