EMA parere pozitiva Carmustine Obvius alternativa la Carmubris.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a concluzionat că, în conformitate cu cerințele UE, s-a demonstrat că medicamentul Carmustine Obvius este comparabil cu Carmubris.

Prin urmare, EMA a fost de parere că, la fel ca în cazul Carmubris, beneficiile Carmustine Obvius sunt mai mari decât riscurile identificate și că acest medicament poate fi autorizat pentru utilizare în UE.

Medicamentul generic Carmustine Obvius conține aceeași substanță activă și acționează în același mod cu „medicamentul de referință” autorizat deja în UE, denumit Carmubris. 

Carmustine Obvius este un medicament generic împotriva cancerului care se utilizează, în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente și tratamente împotriva cancerului, pentru a trata următoarele tipuri de cancer:
EMA parere pozitiva Carmustine Obvius
  • tumorile cerebrale, atât cele care se dezvoltă direct în creier, cât și cancerele care s-au răspândit la creier din alte părți ale organismului (metastaze cerebrale); 
  • limfomul Hodgkin și limfoamele non-hodgkiniene, tipuri de cancer care provin din globulele albe din sânge. Medicamentul se utilizează când tratamentul inițial nu a dat rezultate sau când cancerul a recidivat.

Carmustine Obvius se administrează sub formă de perfuzie (picurare) în venă. 

Acesta trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experiență în utilizarea medicamentelor împotriva cancerului și se poate obține numai pe bază de prescripție medicală. 

Doza se stabilește în funcție de greutatea și înălțimea pacientului, se administrează la intervale de cel puțin 6 săptămâni și trebuie ajustată în funcție de numărul de celule sanguine ale pacientului.

Carmustina, substanța activă din acest medicament, este un tip de medicament împotriva cancerului cunoscut ca agent alchilant. 

Acesta intervine în funcționarea normală și în repararea ADN-ului și a ARN-ului, instrucțiunile genetice necesare celulelor pentru a funcționa și a se multiplica.

Deoarece celulele canceroase au tendința de a crește și de a se multiplica mai mult decât celulele normale, acestea sunt mai vulnerabile la acțiunea medicamentului. 

Deteriorând ADN-ul celulelor canceroase, carmustina poate contribui la omorârea acestora, prevenind astfel dezvoltarea și răspândirea cancerului

MAI POTI CITI