EMA pareri pozitive DUZALLO nou medicament pentru GUTA.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost de parere că beneficiile Duzallo sunt mai mari decât riscurile asociate și că acest medicament poate fi autorizat pentru utilizare în UE.

Duzallo este un medicament utilizat la adulți cu gută pentru a reduce concentrațiile mari de acid uric în sânge. 

Duzallo se administreaza atunci când alopurinolul în monoterapie nu poate controla suficient concentrația acidului uric.

Cele două substanțe active din compozitia Duzallo acționează în moduri diferite pentru a preveni acumularea de acid uric: 
pareri ema duzallo forum tratament nou guta

a) Lesinuradul ajută la eliminarea acidului uric din organism prin blocarea unei proteine din rinichi numite „transportor 1 al acidului uric” (URAT1).

URAT1 permite acidului uric să revină în sânge după ce a fost filtrat de rinichi. Blocarea URAT1 duce la creșterea cantității de acid uric eliminat prin urină și la scăderea cantității rămase în sânge. 

b) Alopurinolul reduce producția de acid uric în organism prin blocarea unei enzime numite „xantinoxidază”, care este necesară pentru producerea acidului uric în organism. 

Scăzând producția de acid uric, alopurinolul poate reduce concentrațiile de acid uric în sânge și le poate menține la un nivel scăzut, împiedicând acumularea cristalelor. 

Lesinuradul este autorizat în Uniunea Europeana din anul 2016, sub denumirea Zurampic. Alopurinolul se comercializează în UE din anii 1960.

Combinația substanțelor active într-un singur comprimat are avantajul de a simplifica tratamentul. Profilul de siguranță al medicamentului pentru guta, Duzallo, este similar cu cel al componentelor sale individuale.

Duzallo este disponibil sub formă de comprimate care conțin alopurinol 200 mg sau 300 mg în combinație cu lesinurad 200 mg. 

Concentrația comprimatului de Duzallo se alege în funcție de doza de alopurinol luată de pacient anterior. 

Doza recomandată este de un comprimat o dată pe zi, dimineața. Pacienții trebuie să bea multă apă pe tot parcursul zilei. Medicamentul Duzallo se poate obține numai pe bază de prescripție medicală.

MAI POTI CITI