EMA pareri pozitive Pifeltro doravirine medicament tratament infectia HIV-1

La 20 septembrie 2018, Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a adoptat un aviz pozitiv, care recomandă acordarea unei autorizații de introducere pe piață a medicamentului Pifeltro destinat tratamentului infecției HIV-1.

Pifeltro va fi disponibil sub formă de comprimate filmate de 100 mg. Substanța activă a Pifeltro este doravirina, un nou inhibitor non-nucleozidic de revers transcriptază (NNRTI) care inhibă replicarea HIV-1 prin inhibarea neconcurențială a transcriptazei reversibile HIV-1 (codul ATC: J05AG).

Beneficiile cu Pifeltro sunt capacitatea sa de a realiza un răspuns antiretrovirus puternic într-un regim de o pilula o dată pe zi in doza unică.
EMA pareri pozitive Pifeltro

Cele mai frecvente efecte secundare sunt greața și durerea de cap.

Indicația completă este următoarea: Pifeltro este indicat, în asociere cu alte medicamente antiretrovirale, pentru tratamentul adulților infectați cu HIV-1 fără dovezi anterioare sau prezente de rezistență la clasa INNRT.

Se propune ca medicamentul Pifeltro să fie prescris de medici cu experiență în tratamentul infecției cu HIV.

Recomandările detaliate privind utilizarea acestui produs vor fi descrise în rezumatul caracteristicilor produsului (RCP), care va fi publicat în raportul public european de evaluare (EPAR) și pus la dispoziție în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene după acordarea autorizației de introducere pe piață de către Comisia Europeană.


MAI POTI CITI