Pareri MEVACOR pretul scaderii colesterolului. Info pret, prospect, contraindicatii.

Mevacor, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,58.

1. Pareri Pozitive - 2,40
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Sentiment Neutru - 2,00

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Mevacor  (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Certitudine - 0,55
Grad de inhibitie - 0,18
mevacor reducerea colesterolului pareri forumuri

Emotia parerilor referitoare la Mevacor  (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,58

Conform prospectului Mevacor ajuta la scaderea nivelurilor crescute ale colesterolului total si ale LDL-colesterolului la pacientii cu hipercolestrolemie primara, cand raspunsul la dieta sau alte masuri nefarmacologice a fost inadecvat.

Medicamentul Mevacor reduce colesterolul total si ldl-colesterolul si creste HDL-colesterolul; prin urmare, Mevacor micsoreaza raportul dintre colesterolul total si hdl-colesterolul ca si raportul dintre ldl-colesterol si hdl-colesterol.

Acest medicament asigura scaderea nivelurilor crescute de colesterol la pacientii cu hipercolesterolemie combinata cu hipertrigliceridemie, cand hipercolesterolemia reprezinta tulburarea cea mai importanta.

Mevacor este indicat in tratamentul pentru incetinirea progresiei aterosclerozei coronariene la pacientii cu afectiuni coronariene.

Principalele contraindicatii ale Mevacor sunt: hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestui produs. Afectiune hepatica activa sau cresteri persistente inexplicabile ale transaminazelor serice. sarcina si alaptare.

Compozitie Mevacor: fiecare tableta contine 20 mg sau 40 mg lovastatin.

Mevacor a fost foarte eficient in reducerea colesterolului total si a LDL-colesterolului in formele heterozigote familiale si nefamiliale de hipercolesterolemie si in hiperlipidemiile mixte in care colesterolul crescut a reprezentat un motiv de ingrijorare. In primele doua saptamani s-a inregistrat un raspuns important, iar raspunsul terapeutic maxim a aparut in 4-6 saptamani.

Mod de administrare Mevacor conform prospectului: 

a) Hipercolesterolemia: Doza initiala uzuala este de 20 mg/zi administrata in doza unica la masa de seara. Doza unica administrata la masa de seara s-a dovedit a fi mai eficienta decat aceeasi doza administrata la masa de dimineata, probabil deoarece colesterolul este sintetizat mai ales noaptea.

b) Ateroscleroza coronariana: in studiile clinice referitoare la ateroscleroza coronariana in care s-a folosit Mevacor cu sau fara alta terapie concomitenta, dozele utilizate au fost de 20 pana la 80 mg/zi, administrate in doze unice sau divizate.

In cele doua studii care au folosit doar Mevacor, doza a fost redusa daca colesterolul total plasmatic a scazut sub 110 mg/dl (2,85 mmol/l) sau daca ldl-colesterolul a scazut sub 80 mg/dl (2,1 mmol/l).

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.


MAI POTI CITI