Pompe de INSULINA gratuite CNAS prin Programului National de Diabet Zaharat.

Veste buna pentru pacientii diagnosticati cu diabet zaharat. Guvernul Romaniei va adopta un proiect pentru modificarea şi completarea Programului naţional de diabet zaharat derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin care pacienţii diabetici vor beneficia de dispozitive medicale moderne de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei decontate.

Parerea medicala este ca printr-un control mai eficient al diabetului sunt eliminate mai uşor complicaţiile ce pot apărea în legătură cu aceasta afecţiune care din pacate afecteaza multi romani.

Guvernul are pe ordinea de zi un proiect prin care vom face mai uşoară lupta cu diabetul zaharat pentru mii de persoane, în special tineri şi copii.
acte dosare pompe de insulina gratuite decontate CNAS

Este un proiect aşteptat mai ales de părinţii copiilor care, din păcate, sunt nevoiţi să-şi supună micuţii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea şi controlul glicemiei. 

Se va modifica şi completa Programul naţional de diabet zaharat derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate astfel încât să se acorde ajutor tuturor pacienţilor insulino-dependenţi, dispozitive medicale moderne care să-i ajute să controleze mai bine diabetul. 

Este vorba de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei de care au nevoie. 

Cu ajutorul aparaturii performante de ultimă generaţie, ce va fi decontată de CNAS, persoanele care sunt dependente de insulină nu vor mai fi nevoite să suporte zilnic înţepături pentru administrarea insulinei şi pentru monitorizarea glicemie.

Dosarele pentru Pompa de Insulina, în cazul pacientilor din judetele arondate centrului metodologic regional Bucuresti - Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" Bucuresti (Braila, Brasov, Calarasi, Constanta, Dâmbovita, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vrancea), se depun la biroul de specialitate amplasat la etajul 1 al sediului CASMB.

MAI POTI CITI