Wiki ReLEx SMILE pareri operatie pentru reducerea dioptriilor acum si in Romania.

Wiki Medical ReLEx SMILE  Aceasta procedura reprezinta cea de-a treia generaţie pentru reducerea dioptriilor, o operaţie minim invazivă, fără durere, cu anestezie locală, fără internare și cu recuperare rapidă, în 72 de ore îţi poţi relua aproape toate activităţile obișnuite.

Cu ajutorul  ReLEx SMILE putem reduce cu laser dioptriile mari cu minus.

In România, procedura ReLEx SMILE s-a efectuat prima dată în anul 2014, iar Conf. Dr. Mircea Filip precum și Dr. Miruna Nicolae, sunt singurii oftalmologi din România care efectuează această tehnică.
pareri forumuri ReLEx SMILE operatie reducerea dioptriilor

Parere generala este ca  ReLEx SMILE reprezinta singura tehnică laser cu care putem corecta dioptrii atât de mari.

Pacienţii cu miopie și astigmatism miopic, adică pacienţii care au dioptrii cu minus, care nu văd bine la distanţă beneficiaza cel mai mult de tehnica  ReLEx SMILE. 

Cu  ReLEx SMILE corectăm miopia până la minus zece dioptrii, astigmatismul până la minus cinci dioptrii și dioptriile combinate, miopie și astigmatism până la minus 15. 

Înainte de operaţie trebuie făcut un consult oftalmologic și trebuie efectuate mai multe investigaţii oftalmologice.

În cazul în care pacientul este purtător de lentile de contact, trebuie să renunţe la ele cu 7-10 zile înainte de efectuarea acestor investigații specifice și implicit a operației. 

Operatia de ReLEx SMILE se efectuează cu un femtolaser de mare precizie, care „decupează“ lenticula (o mică lentilă) în interiorul corneei, pe care o extragem apoi printr-un canal de doar 2,5 mm lăţime. 

Pacientul se ridică de pe masa de operaţii zâmbind, pentru că vede fără ochelari, deși cu o ușoară ceaţă, iar vederea începe să revină pe măsură ce trec minutele, orele, zilele. 

Trebuie să urmeze un tratament cu picături și să revină la control a doua zi. 

După trei zile de la operație, pacientul își poate relua aproape toate activităţile obișnuite, poate să facă sport etc.

In comcluzie, parerea specialistilor este ca ReLEx SMILE este una dintre cele mai prietenoase operatii pentru ochi si are cea mai mica rata a regresiei dioptriilor postoperator!

MAI POTI CITI