ARITIMIE CARDIACA. Dictionar termeni medicali. Simptome, evolutie si tratament aritmia cardiaca.

WIKI Dictionar termeni medicali.  Aritmia cardiaca reprezinta o tulburare a ritmului cardiac, de natura fiziologica sau patologica.

Diferitele tipuri de aritmie cardiaca se pot distinge extrasistoleje (contractiile premature), tahicardiile (accelerarile bruste si trecatoare ale ritmului cardiac), bradicardiile, fibrilatiile ventricul are (contractiile anarhice si ineficace).

a) Cauze Artimie Cardiaca.
Toate cardiopatiile, indeosebi cardiopatiile ischemice (arterioscleroza, ateroscleroza) si chiar simpla imbatranire a inimii sunt posibile cauze ale aritmiei.

Printre alte origini ale artimiei cardiace, trebuie sa citam: embolia pulmonara, brohopneumopatiile, tulburarile hidroeleetrolitice, anumite medicamente (cum ar fi diuretice, unele antiaritmice etc.), abuzul de tutun, excitantele comune precum cafeaua, alcoolul etc.
dictionar medical wiki aritmie cardiaca simptome tratament

b) Simptome si semne Aritmie cardiac
a. Acestea sunt in geberalvariate. Cel mai frecvent simptom a; aritmiei cardiace este vorba de sincope, de o gafaiala, de palpitatii, stari de rau, de o cadere a tensiunii arteriale, de angor (angina pectorala) sau de semnele unei insuficiente cardiace. 

In caz de palpitatii, este important sa se repereze daca bataile sunt regulate sau neregulate, daca aparitia tulburarii este progresiva sau brutala si care a fost durata sa, si sa se noteze frecventa cardiaca, atunci cand este posibil.

c) Diagnostic Artimie cardiaca. Este asigurat prin electrocardiograma in perioada de criza, de unde interesul monitorizarii prin inregistrarea de lunga durata (holter). 

In acest caz, un receptor si un inregistrator sunt purtate timp de una sau mai multe zile de catre pacient. 

Uneori, o electrocardiograma endocavitara (inregistrare cu un electrod urcat prin calea venoasa pana in cavitatile cardiace drepte) este indicata. 

Este vorba de un examen specializat practicat in mediu spitalicesc.

d) Tratament Artimie Cardiaca.
Tratament, acesta face apel la medicamente antiaritmice care diminueaza excitabilitatea inimii, accelerand sau incetinind frecventa ritmului sau influentand sistemul nervos simpatic. 

Stimularea cardiaca, temporara sau permanenta (asa numitul pacemaker), este posibila de asemenea cu rezultate bune. 

In unele cazuri, este practicata o electroterapie (soc electric). de asemenea, poate fi avuta in vedere o distrugere foarte localizata, prin energie electrica, sau radiofrecventa, a zonei de origine a tulburarii. 

Unele tulburari de ritm, in particular in absenta cardiopatiei, nu necesita nici un tratament.

MAI POTI CITI