Atenție Machiaj cu RISC Oftalmologic! NU se folosesc Testerele de produse de machiaj din magazine!

Expunerea neprotejata si prelungita a ochilor la radiatii solare puternice sau la monitoare duce
la îmbolnavirea si la îmbatrânirea prematura a acestora. 

De asemenea, nerespectarea stricta a regulilor de igiena, inclusiv folosirea neadecvata a produselor
de machiaj si de înfrumusetare
, poate crea o serie de probleme oftalmologice.

Regula igienei mâinilor se aplica ori de câte ori urmeaza sa atingem zona din jurul ochilor, fie cu mâna, fie cu diverse obiecte. 

În aceeasi idee, nu se împrumuta produsele de machiaj si, în niciun caz, nu se folosesc testerele de produse de machiaj din magazine. 
pareri medicale machiajul si genele false cu adeziv imbolnavesc ochii

Tot legat de machiaj, medicii atrag atentia ca obiceiul de a aplica creionul dermatograf pe zona ciliara interioara (marginea imediata a ochilor) favorizeaza aparitia orjeletului, asa-numitul urcior, pentru ca acolo se deschid canalele glandulare si, nemaiavând unde sa secrete, se produce un blocaj.

Periculoasa pentru sanatatea ochilor este si aplicarea acelor gene false, pentru care se folosesc adezive toxice. 

Si varianta de gene semipermanente poate fi un punct de plecare pentru dezvoltarea unor infectii alergice sau bacteriene, daca nu au fost respectate masurile de igiena.

Uscarea excesiva si oboseala ochilor pot fi evitate, de asemenea, prin pauze dupa fiecare ora de privit în monitor, timp în care persoana sa se ridice de la computer, sa priveasca în zare si sa clipeasca voit. 

Un tratament preventiv de substitutie cu lacrimi artificiale se recomanda si celor care petrec mult timp într-un mediu fara aerisire naturala.

MAI POTI CITI