Cefiderocol Antibiotic Nou. Pareri pozitive Cefiderocol Antibiotic care distruge bacteriile mai eficient.

Oamenii de știință de la Shionogi Inc sunt de parere că au creat un antibiotic nou, pe nume Cefiderocol, care pare promițător în lupta împotriva bacteriilor, potrivit studiilor clinice de faza 1.

Testele realizate cu ajutorul a 448 de persoane cu o infecție a rinichilor sau a tractului urinar au sugerat că medicamentul cefiderocol a fost cel puțin la fel de eficace ca tratamentele actuale. 

Medicamentul Cefiderocol este inspirat din povestea calului gigantic din lemn, folosit pentru a furișa războinicii greci în orașul Troia. 

Doar că, în loc de lemn, fierul este folosit pentru a introduce antibioticul în bacterii. 

Cefiderocol pareri antibiotic de noua generatie fara efecte secundare

Dr. Simon Portsmouth, care a condus cercetarea internațională, a declarat: “În timpul unei infecții acute, unul dintre răspunsurile noastre imune este să creăm un mediu sărac în fier. Ca răspuns, bacteriile își măresc aportul de fier.”

Noul antibiotic, cefiderocolul, se atașează de fier și, printr-o greșeală mortală pentru ele, bacteriile o transportă peste linia lor de apărare, în interiorul celulelor. 

Rezultatele studiului au fost raportate în revista Lancet Infectious Diseases. “Cefiderocolul s-a dovedit a fi atât sigur, cât și tolerabil “, spune dr. Portsmouth. 

Studiul medical legat de eficienta cefiderocol anunță mult optimism în domeniu căci bacteriile care devin rezistente la antibiotice produc unele infecții incredibil de dificil de tratat.

Profesorul Serge Mostowy, de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a declarat: “Acest studiu important oferă speranță pentru un nou antibiotic care ar putea fi o alternativă la tratarea acestora, dar nu suntem încă destul de pregătiți”. 

Insa desigur, sunt necesare mai multe studii complexe pentru a fi siguri de eficacitatea noului antibiotic.

MAI POTI CITI