EMA pareri pozitive VABOMERE Infectii complicate a tractului urinal, Pneumonie dobandita în spital.

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a adoptat un aviz pozitiv, care recomandă acordarea unei autorizații de introducere pe piață a medicamentului Vabomere, destinat tratamentului complicațiilor infecțiilor intra-abdominale și ale tractului urinar, pneumonie dobândită, bacteremie care apare în asociere cu oricare dintre aceste infecții și infecții datorate organismelor gram-negative aerobe, în care opțiunile de tratament sunt limitate.

Vabomere este o combinație de doze fixe de două substanțe active, meropenem și vaborbactam și va fi disponibil sub formă de pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă (1 g / 1 g).
Pareri pozitive VABOMER Agentia Europeana a Medicamentului

Meropenemul este o beta-lactamă cunoscută (aparținând clasei de carbapenemuri) care acționează prin inhibarea formării peptidoglicanului, o componentă importantă a peretelui celular bacterian.

Vaborbactamul, un inhibitor beta-lactamazic al unei noi clase (boronați ciclici), împiedică anumite clase de beta-lactamaze (clasa A și clasa C) să hidrolizeze meropenemul și, prin urmare, își restabilește activitatea în multe infecții datorate rezistenței la carbapenem.

Conform prospectului Vabomere este indicat pentru tratamentul următoarelor infecții la adulți

• Infecție complicată a tractului urinar (CUTI), inclusiv pielonefrită

• Infecții intra-abdominale complicate (CIAI)

• Pneumonie dobândită în spital (HAP), incluzând pneumonia asociată ventilatorului (VAP).

Tratamentul pacienților cu bacteremie care apare în asociere cu sau este suspectată a fi asociată cu oricare dintre infecțiile enumerate mai sus.

Vabomere este, de asemenea, indicat pentru tratamentul infecțiilor datorate organismelor gram-negative aerobe la adulții cu opțiuni de tratament limitate.
MAI POTI CITI