HANDICAP Motor. Dictionar termeni medicali. Cauze si Tratament handicapul motor.

Wiki Dictionar Mediacal handicap motor. Handicapul motor este in primul rand caracterizat printr-o disfunctie sau printr-o reducere a activitatii fizice a unui individ (absenta mobilitatii, miscari parazite)

In general in literatura de specialiatate handicapurile motorii sunt prezentate ca afectand membrele, trunchiul sau capul. 

Acestea constituie rangul al doilea in estimarile consacrate privind handicapurile severe la tineri.

Cauzele handicapului motor:
Wiki HANDICAP Motor Dictionar termeni medicali.

1)  La copil, handicapurile motorii provin dintr-o malformatie congenitala si sunt consecinta unei leziuni cerebrale sau unei atingeri a maduvei spinarii survenita inainte, in timpul sau dupa nastere. 

Este vorba fie de absenta unei parti sau a totalitatii unui membru (agenezie), fie de pierderea totala sau partiala a motricitatii prin afectarea muschilor (miopatie) sau a nervilor care comanda muschii, fie de miscari anormale, fie de atingeri articulare.
2) Handicapurile motorii dobandite mai tarziu afecteaza copiii si adultii si sunt consecutive unor accidente sau boli. 

In ariile industrializate, accidentele de masina si de motocicleta (frecvente mai ales la tineri) sunt responsabile de amputatii, de paralizii, de incapacitati de control, de handicapuri grave in urma unor fracturi multiple asociate sau nu unor leziuni viscerale. 

Creierul sau maduva spinarii pot fi atinse, iar o leziune pe traiectul nervului sciatic intre maduva spinarii si muschi poate provoca o sciatica paralizanta. 

Atingerile articulare (de tipul poliartritelor sau artrozei) sunt, de asemenea, responsabile de deficientele motorii.

Tratament handicapul motor. 

Traramentul handicapului motor consta in principal din reconstituirea integritatii fizice a subiectului printr-o interventie chirurgicala, in efectuarea unei reeducari motorii pentru a reduce importanta miscarilor anormale sau in compensarea absentei unui membru printr-o proteza, care il inlocuieste in totalitate, sau unei orteze, care se adapteaza pe membrul mutilat. 

Dezvoltarea ajutoarelor tehnice, multumita domoticii si creatiei de roboti medicali, permite un control al mediului de la domiciliu.

MAI POTI CITI