Medicamente generice Ieftine. Taxa Clawback ar putea fi calculata diferentiat pe viitor, e de parere Ministerul Sanatatii.

Vesti bune pentru pacineti si producatori referitoare la pretul medicamentelor ieftine.

Banii din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate destinati consumului de medicamente ar putea crește cu valoarea inflației cumulată din anul 2012 până în prezent.

Si in al doilea rand, taxa clawback ar putea fi calculată diferențiat, pe viitor, pentru medicamentele generice, astfel încât să evite disfuncționalitățile în aprovizionarea cu medicamente ieftine.

Modificările privind taxa de clawback, corecția prețurilor la medicamente care nu s-a mai realizat din anul 2015, precum și promovarea listei de medicamente strategice, esențiale în tratamentul bolilor grave, sunt principalele măsuri pe care Ministerul Sănătății le are în vedere pentru aprovizionarea pieței cu medicamente.
wiki medicamente generice ieftine pe viitor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, au discutat marți dimineață cu producătorii de medicamente generice și inovative.

Bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate destinat consumului de medicamente ar putea crește cu valoarea inflației cumulată din anul 2012 până în prezent.

Aceasta este o primă măsură pe care autoritățile o propun producătorilor de medicamente în discuțiile despre contribuția trimestrială (taxa clawback).

Discuțiile rămân deschise și ambele parti implicate sunt de parere că această propunere venită din partea Ministerului Finanțelor poate fi cumulată în viitor și cu alte măsuri, ca de exemplu calculul diferențiat al taxei Clawback pentru medicamentele generice.

La randul lor reprezentanții producătorilor de medicamente au afirmat că autoritățile romane trebuie să evite suprareglementarea pieței și au fost de acord că măsura propusă astăzi de autorități este un balon de oxigen care vine în sprijinul lor, având în vedere că bugetul pentru medicamente nu a mai fost modificat de 5 ani.

MAI POTI CITI