WIKI SALVIA: ceai, infuzie sau vin remediu in oboseala, spasme, abecese dentare. Ghid recomandari.

WIKI: Denumirea de SALVIA deriva din cuvintul latinesc "salvare" (a vindeca, a insanatosi).

În China, salvia era considerata o planta sacra, avînd efecte benefice asupra creierului, a nervilor, a ochilor si a glandelor.

Salvia de gradina sau Salvia officinalis, este mai eficienta.

SALVIA, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,58.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Sentiment Neutru - 1,80
pareri beneficii ceai de salvie vin de salvie recomandari tratament

Salvia are efect curativ in urmatoarele afectiuni : spasme, afectiuni ale maduvei spinarii, dereglari glandulare si tremurul membrelor (tremuraturile extremitatilor) are un efect benefic si asupra ficatului, inlaturand balonarile si toate indispozitiile legate de dereglarile functionarii ficatului.

Salvia are actiune depurativa, elimina mucozitatile prea abundente din aparatul respirator si stomac, stimuleaza pofta de mancare si combate tulburarile intestinale si diareea.

O infuzie de salvie ajuta si dintii care se misca, gingiile care singereaza, desosarile (retragerea gingiei), abcesele dentare. Se clateste gura, se face gargara sau se aplica tampoane de vata imbibate in infuzie.

 Ceaiul de salvie, baut mai des, fortiftca intregul organism, ne fereste de atacuri de apoplexie si are un efect foarte favorabil asupra paraliziilor.

Vinul de salvie este recomandat in cazuri de oboseala cronica. Intr-un litru de vin natural alb se amesteca 100 g frunze de salvie.

Se lasa la macerat 8-10 zile, apoi se filtreaza. Zilnic, se consuma cate patru linguri, dupa mesele principale.

Dupa 10 zile de tratament cu vin de Salvie, oboseala va disparea.

MAI POTI CITI