COACAZELE NEGRE pareri nutritionale exceptionale. Beneficii pentru imunitate si in curele de slabire,

Sa ne facem o parere despre beneficiile extraordinare ale coacazelor negre, aceste adevarate perle negre ale nutriţiei, care deseori nu sunt deloc puse în valoare în dieta noastră zilnică, deși au foarte multe beneficii.

Încearcă să incluzi și tu coacazele negre în meniul zilnic, si vei vedea că sănătatea ta și a familiei tale va avea numai de câștigat.

1) Coacazele negre sunt indicate în cure de slăbire 

Coacăzele sunt fructe hipocalorice, deci sunt indicate atunci când ne dorim o scădere în greutate. 
pareri wiki beneficii cocaze negre diete de slabire sanatoase

De exemplu, 100 g de coacăze nu depășește 63 kcal. În plus, conţin elemente nutritive de calitate. 

De asemenea, coacazele negre conţin aproape 5 g de fibre ceea ce ajută la reglarea digestiei, tratând constipaţia și alte probleme digestive.

2) Coacazele negre sunt bogate în vitamina C.

Cantitatea de vitamina C din coacaze este de trei ori mai mare decât în portocale), antioxidanţi (de două ori mai mulţi ca în afine), de potasiu (dublu decât în banane). 

Coacăzele negre conţin și o mulțime de vitamine și minerale: vitamina A, B1, B2, B6, PP, calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectină, acizi organici și uleiuri volatile. 

Asadar va dati seama ce concentraţie de nutrienţi-minune încape în micile boabe de coacăze.

3) Coacazele sunt puternice susţinătoare al imunităţii 

Datorită conţinutului lor bogat în vitamina C (100 g de coacăze au 46 mg de vitamina C), consumul regulat de coacăze negre ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, menţinerea sănătăţii pielii, prevenind cancerul și alte boli (vitamina C fiind recunoscută ca un excelent antioxidant).

4) Coacazele negre previn afecţiunile cardiovasculare 

Dacă consumati suficiente fibre, se reglează nivelul colesterolului, prevenindu-se apariţia unor probleme cardiovasculare.

De asemenea, potasiul pe care il găsiti din plin în conţinutul coacăzelor negre ajută la reglarea presiunii sângelui, deci menţine sănătatea sistemului cardiac.

Coacazele negre se consuma ca atare, proaspăt culese, le putem păstra punându-le la congelator sau lăsându-le să se usuce. 

Din coacăze uscate putem prepara cu usurinta prin râșnire o pudră cu efecte vitaminizante extraordinare. 

De asemenea, siropul de coacăze este un adevarat elixir de sănătate pentru gât și căile respiratorii superioare. 

Uleiul din seminţe de coacaze se obţine prin presarea la rece a seminţelor, din care rezultă un ulei de culoare galben-verzuie bogat în: acid gama linoleic, acid alpha linoleic, vitamina E, F, etc. 

Uleiul din seminte de coacaze este antiinflamator, antioxidant, antiacneic, detoxifiant, hidratant, tonic.

MAI POTI CITI