Cristalin PANOPTIX. Pareri Cristalinul trifocal care reda vederea clara.

Cristalin PANOPTIX Alcon, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Sentiment Negativ- 0,80
3. Sentiment Neutru - 1,60

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Cristalin PANOPTIX (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,59
Certitudine - 0,31
Nesiguranta - 0,20

Emotia parerilor referitoare la Cristalin PANOPTIX (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,62
Anticipare - 0,57

Panoptix este noul implant de cristalin trifocal,lansat de firma Alcon in toamna acestui an,la Congresul European de Cataracta si Chirurgie Refractiva.

Cristalinul trifocal Panoptix atat pacientilor care sufera de cataracta cat si celor cu presbiopie, o independenta foarte aproape de 100% de ochelari.

Deoarece pe langa cele doua focare clasice, ale implantelor progresive obisnuite, acest nou tip de cristalin ofera un al treilea focar pentru distanta intermediara, i-l face ideal pentru persoanele dinamice, dependente de calculator in activitatea zilnica.

Experienţa medicală până în prezent, recomandă cristalinul trifocal ca fiind acel cristalin artificial indicat omului activ al zilelor noastre, cu standarde înalte, interesat de noutăţi, motivat, cooperant, cu o intensă activitate la computer, şi care înţelege că nu există nicio intervenţie fără riscuri minime, că uneori postoperator este necesară rabdare iar perfecţiunea foarte rar poate fi atinsă.

Cristalinul trifocal constituie o variantă îmbunătăţită a celui bifocal, producătorii au încercat să corecteze anumite mici neajunsuri semnalate de pacienţi fără însă a-l detrona pe acesta.

Astăzi, în practica medicala curentă, se folosesc ambele tipuri de cristaline artificiale atât cel bifocal cât şi cel trifocal, performanţele vizuale ale pacienţilor fiind comparabile.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.