Pareri Alimente Esentiale in Meniul Copilului Mic. Ghid alimentatia sanatoasa a copilului mic.

Creșterea și dezvoltarea armonioasă a bebelușilor depinde în cea mai mare măsură de o alimentaţie corectă și echilibrată.

Așadar, iată ce alimente nu trebuie să lipsească din meniul copiilor mici.

a) Fructele. Merele rase sunt poate cea mai pregnantă amintire din copilărie pentru fiecare dintre noi. Sunt de nelipsit în mesele/gustările de fructe.

Bananele sunt o sursă excelenta de potasiu, vitamina B6 și vitamina C.

Combină-le cu un fruct de sezon sau/și cu cereale. În general, alege fructe de sezon, ai grijă, însă, la cele cu potenţial alergen (căpșune, piersici, ananas, kiwi)
pareri alimentatia sanatoasa a copilului mic recomandari forumuri

b) Iaurtul. Medicii pediatri recomandă introducerea iaurtului în alimentaţa bebelușilor în jurul vârstei de șapte-opt luni.

Alege un iaurt din lapte integral, este cel mai benefic pentru copil, deoarece bebelușii au nevoie de grăsimi în dieta lor.

c) Cerealele. Sunt recomandate cele fără gluten, pe bază de orez, fără adaos de zahăr și îmbogăţite cu ier.

d) Carnea. Poate fi introdusă în alimentaţia copilului încă de la șase-șapte ani și trebuie servită cel puţin cinci zile pe săptămână, la masa de prânz.

Se începe cu cărniţă fiartă, de pui sau de curcan, iartă și amestecată în piureurile de legume.

e) Laptele. Dacă se continuă alăptarea, laptele matern este ideal.

Formulele de lapte sunt produse create special pentru sugari și reproduc de regulă, elementele nutritive produse de laptele matern.

Laptele de vacă integral (cu 3-4% grăsime) se introduce în alimentaţia copiilor după vârsta de un an.

g) Ouăle. Oul reprezinta o sursă importantă de proteine, dar atenţie, nu se consumă niciodată oul crud, iar albușul are potenţial alergen și se introduce în alimentaţia bebelușului mai târziu, după vârsta de un an (gălbenușul de ou se introduce în jurul vârstei de șase-opt luni)

h) Peștele. La început se consumă peștele slab cu carne albă (cod, macrou), apoi treptat se poate adăuga somonul, bogat în Omega 3 și Omega 6.