Pareri ALKA SELTZER comprimate Analgezice, Antipiretice, Antiinflamatore. Info prospect, preturi.

Alka Seltzer, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 2,70

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Alka Seltzer (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Certitudine - 0,56
Nesiguranta - 0,15
pareri forumuri alka seltzer comprimate pentru durere

Emotia parerilor referitoare la Alka Seltzer (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,60
Anticipare - 0,56

Conform prospectului Alka-Setzer de la Bayer este un analgezic, antipiretic, antiinflamator, eficient in combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree, combaterea febrei; combaterea fenomenelor inflamatorii in reumatismul poliarticular acut; atenuarea inflamatiei articulare in poliartrita reumatoida.

Un comprimat efervescent de Alka Seltzer conţine in compozitie acid acetilsalicilic 324 mg şi excipienţi: hidrogenocarbonat de sodiu, acid citric anhidru, polividonă K25, dimeticonă/silicat de calciu, decusat de sodiu/benzoat de sodiu, zaharină sodică, aromă de lămâie, aromă de lime.

Cum se administreaza ALKA-SELTZER

ALKA-SELTZER nu trebuie administrat pentru mai mult de 3-5 zile fără a se consulta medicul.

a) Adulţi

Pentru efectul analgezic şi antipiretic se administrează 1 - 2 comprimate efervescente de ALKA- SELTZER ( în medie 500 mg acid acetilsalicilic) repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4 ore, fără să se depăşească doza zilnică maximă de 9 comprimate efervescente.

Pentru efectul antiinflamator se administrează 9-12 comprimate efervescente de ALKA- SELTZER (în medie 3 - 4 g acid acetilsalicilic) pe zi, în administrare fracţionată, la intervale de 6 ore, fără să se depăşească doza zilnică maximă de 12 comprimate efervescente.

b) Copii sub 10 ani

Administrarea pentru efectele analgezice şi antipiretice din cadrul afecţiunilor virale se face la indicaţia medicului şi sub stricta lui supraveghere.

c) Copii peste 10 ani

Doza zilnică recomandată de acid acetilsalicilic la copii este de 30 - 50 mg/kg fracţionată în 4-6 prize.

Pentru efectul analgezic şi antipiretic se administrează câte 324 mg acid acetilsalicilic (1 comprimat efervescent ALKA-SELTZER), repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4 - 8 ore, fără să se depăşească doza zilnică maximă de 6 comprimate efervescente.

Pentru efectul antiinflamator în reumatismul poliarticular acut se administrează 85 - 100 mg acid acetilsalicilic/kg şi zi (fără a depăşi 3 g pe zi), fracţionat, la intervale de 4 - 6 ore, timp de 20 - 30 zile; în continuare se administrează 2/3 din doza de atac 10 - 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 - 40 zile.

Mod de administrare Alka Seltzer

Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă înainte de administrare.

Ce reacţii adverse pot să apară la administrarea ALKA-SELTZER?

a) Reacţii gastro-intestinale
  • dureri abdominale, pirozis, greaţă, vărsături;
  • hemoragii gastro-intestinale manifeste (hematemeză, melenă) sau oculte care pot produce anemie feriprivă; aceste hemoragii sunt mai frecvente la doze mari;
  • ulcer gastro-duodenal complicat, în anumite cazuri, cu perforaţie.

b) Efecte adverse asupra sistemului nervos central

De obicei, ameţeala şi tinitusul reprezintă simptome ale supradozajului.

c) Reacţii adverse hematologice

Datorită efectului asupra agregării plachetare, acidul acetilsalicilic poate fi asociat cu un risc crescut de sângerare.

d) Reacţii adverse de hipersensibilitate

Urticarie, reacţii cutanate, reacţii anafilactice, astm bronşic, edem Quincke.

La momentul analizei recenziilor o cutie cu 10 comprimate efervescente de Alak Seltzer Bayer avea pretul de aproximativ 16 lei.