Pareri HOMEOPATIE. Adevarul despre miturile legate de medicamentele Homeopatice.

HOMEOPATIA, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,63.

1. Pareri Pozitive - 2,40
2. Sentiment Negativ- 1,10
3. Sentiment Neutru - 1,50

Iata cateva mituri legate de Homeopatie si parerile medicale care le valideaza ca adevaruri sau le invalideaza ca fiind afirmatii false, neacoperite de realitatea stiintifica.

a) Nu trebuie sa pui sau sa atingi granulele homeopatice cu mana sau cu lingurita de metal.

FALS!
homeopatia pareri wiki stiintific tratamentul homeopat

Cine poate crede faptul ca niste granule compuse din lactoza/zaharoza/fructoza pot face schimb de electroni cu un metal?

Fizicienii au declarat in mod raspicat ca nu este posibil asa ceva.

Nu este igienic să pui mâna pe ceea ce urmează să bagi în gură. Ideea că dacă le atingi cu mâna medicamentele homeopatice se inactivează este INCORECTĂ. 

Medicamentul homeopatic este impregnat cu substanța terapeutică în profunzime, deci nu este afectată de atingere

b) Persoanele care prescriu remedii homeopate nu au studii de medicină.

FALS!

La noi in tara, încă din 1965 s-a stabilit prin Lege că numai medicii au dreptul să practice Homeopatia și numai după ce urmează, în plus față de anii de studiu ai facultății de medicină, un curs postuniversitar de 2 ani, de obținere a competenței în domeniul homeopatiei.

De asemenea, la nivelul Uniunii Europene s-a decis (din anul 2017) în cadrul CEN (Consiliul European de Normalizare) ca obligativitatea cursului și a practicii homeoptaice să fie rezervate numai medicilor.

c) Cine face tratament homeopatic nu mai poate face si un alt tratament.

FALS! 

În cursul ORICARUI tratament homeopatic se poate interveni la nevoie cu orice tip de alt tratament. Nu exista INCOMPATIBILITATE între tratamentul homeopatic si orice alt tip de tratament.

Efectul terapeutic al homeopatiei este unul complex, care se exercita asupra intregului organism, imabunatatind starea de sanatate fizica, mentala si emotionala.

Tratamentul homeopat nu exclude tratamentul alopat, cele doua tipuri de terapii se pot asocia in multe din cazuri medicale.

d) Menta si cafeaua afecteaza negativ tratamentul homeopatic

FALS!

Un studiu medical pe animale făcut de Dr. Adrian Alecu de la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș a arătat că menta NU influențează efectul medicamentelor homeopatice.

La fel și cafeaua. Insa, medicamentele homeopatice fiind substanțe în cantitați foarte mici este preferabil ca de la administrarea lor să treacă 5-10 minute până la ingerarea altor substanțe, mai ales a celor aromatice.


MAI POTI CITI