NEDIS 20mg pareri comprimate tratamentul bolii de reflux gastric. Info prospect, preturi.

NEDIS 20mg, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate despe medicamente eficiente pentu tratarea refluxului gastric- Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,50
2. Sentiment Negativ- 0,80
3. Sentiment Neutru - 1,70

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la NEDIS 20mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,30
Certitudine - 0,55
Nesiguranta - 0,17
nedis 20 mg pareri comprimate reflux gastric

Emotia parerilor referitoare la NEDIS (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,60
Anticipare - 0,54

Conform prospectului NEDIS 20mg (pantoprazol) este indicat pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor bolii de reflux (de exemplu pirozis, regurgitare acidă) la adulţi.

Refluxul gastric reprezinta fluxul invers de acid din stomac in esofag ("gat”), care poate deveni inflamat si dureros. 

Acesta va poate produce simptome cum ar fi senzatia dureroasa de arsura la nivelul pieptului cu tendinta ascendenta inspre gat (pirozis) si un gust acru in gura (regurgitare de acid).

Mod de administrare Nedis 20mg:

Luati intotdeauna NEDIS exact asa cum este recomandat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Luati un comprimat pe zi. Nu depasiti doza zilnica recomandata de 20 mg pantoprazol.

Trebuie sa luati acest medicament cel putin 2-3 zile consecutiv. Opriti administrarea de NEDIS dupa disparitia completa a simptomelor. 

Puteti prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid si arsuri in capul pieptului dupa numai o zi de tratament cu NEDIS , insa acest medicament nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorari imediate.

Daca simptomele nu se amelioreaza dupa administrarea continua a acestui medicament timp de 2 saptamani, adresati-va medicului.

NU luati NEDIS cu alte medicamente care limiteaza cantitatea de acid produsa in stomac, cum ar fi un alt inhibitor de pompa protonica (omeprazol, lansoprazol sau rabeprazol) sau un antagonist al receptorilor H2 (de exemplu ranitidina, famotidina).

Totusi, puteti lua NEDIS cu antiacide (de exemplu magaldrat, acid alginic, bicarbonat de sodiu, hidroxid de aluminiu, carbonat de magneziu sau combinatii din acestea), daca este necesar.

Reactii adeverse NEDIS 20mg:

Reactii adverse mai putin frecvente:
Dureri de cap; ameteala; diaree; greata, varsaturi; balonare si flatulenta; constipatie; gura uscata; colica si disconfort; eruptii trecatoare pe piele sau urticarie; mancarime; senzatie de slabiciune, oboseala sau stare generala de rau; tulburari de somn; cresterea enzimelor hepatice la testele de sange.

Reactii adverse rare:
Tulburare sau lipsa completa a simtului gustului; tulburari de vedere cum ar fi vederea incetosata; durere la nivelul articulatiilor; dureri musculare; modificari de masa corporala; temperatura a corpului crescuta; umflarea extremitatilor; reactii alergice; depresie; valori crescute ale bilirubinei si lipidelor in sange (observate la testele de sange), cresterea sanilor la barbati; febra mare sau o scadere brusca a celulelor albe granulare circulante din sange (observate la testele de sange).

Reactii adverse foarte rare:
Dezorientare; reducerea numarului de trombocite, care va poate predispune la sangerari si vanatai mai mult decat normal; reducerea numarului de leucocite, care poate conduce la infectii mai frecvente¸ coexistenta anormala a reducerii numarului de celule albe si rosii ale sangelui, ca si a plachetelor (observate la testele de sange).

La momentul analizei recenziilor pretul unei cutii cu Nedis 20mg 14 comprimate era de aproximativ 11 lei in farmaciile Tei.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.


MAI POTI CITI