Sindromul Ochiului Uscat pareri medicale TRATAMENT eficient.

WIKI medical Sindromul Ochiului Uscat: Atunci când glanda lacrimală secretă o cantitate prea mică de lacrimi sau când lacrimile se evaporă mult prea repede, suprafaţa oculară este insuficient lubrifiată, există un deficit cantitativ al lacrimilor și apar o serie de simptome pe care le reunim sub denumirea de ochi uscat.

Simptomele sunt ușoare în stadiile incipiente, dar se agravează odată cu mărirea gradului de uscare.

Simptomele ochiului uscat pot fi destul de neplăcute și greu de suportat, deoarece poate fi prezentă o stare permanentă de disconfort, cauzată de o inflamaţie care apare mai devreme sau mai târziu în lipsa tratamentului adecvat și care poate avea consecinţe grave asupra vederii.
pareri medicale tratament eficient sindromul ochiului uscat

Dacă sunt prezente unul sau mai multe dintre simptomele menţionate, este indicat un consult oftalmologic pentru a se stabili diagnosticul și a se prescrie tratamentul corect

Ce rol au lacrimile naturale? Lacrimile sunt absolut necesare pentru sănătatea ochilor noștri și pentru o vedere clară.

Ele au rol de umidificare și lubrifiere a suprafeţei oculare, ne protejează ochii de particule străine și de microbii care pot cauza infecţii. 

Ce se întâmplă când avem ochii uscaţi? 

Principalele semne la care trebuie să fim atenţi și pentru care trebuie să mergem la un consult oftalmologic pentru diagnosticare și tratament sunt:
  • senzaţie de nisip/ praf în ochi, 
  • senzaţie de arsură sau înţepături, 
  • secreţie vâscoasă la nivelul pleoapelor dimineaţa, 
  • momente de lăcrimare excesivă care alternează cu cele în care ochii sunt foarte uscaţi, 
  • ochi roșii, sensibili la lumină sau la curenţi spray-uri, 

Cea mai răspândită metodă de tratament a sindromului ochiului uscat este reprezentată de administrarea lacrimilor artificiale, adică diverse soluţii sau emulsii sub formă de picături sau spray-uri, care imită compoziţia lacrimilor naturale. 

În funcţie de severitatea afecţiunii, acestea se administrează zilnic, de câteva ori pe zi, doar o anumită perioadă sau chiar permanent.

O altă metodă de tratament este reprezentată de dopurile pentru căi lacrimale Lacrivera VeraPlug. 

Acestea se inserează în canalele lacrimale și permit „economisirea” lacrimilor naturale și păstrarea acestora pe suprafaţa oculară un timp îndelungat. 

Principalul avantaj al acestui tratament este lubrifierea naturală a ochilor, deoarece beneficiile lacrimilor naturale nu pot fi egalate de nicio emulsie. de aer, vedere înceţoșată care nu se clarifică până când nu clipiţi des, senzaţia de pleoape grele, oboseală oculară, dificultăţi în a desfășura activităţi care implică o focalizare susţinută a privirii un timp îndelungat (lucrul la calculator, cititul etc.).

MAI POTI CITI