Ce inseamna ca EPIDEMIA de GRIPA a fost declarata OFICIAL în Romania. Fara Carantina!

WIKI. Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a anunţat, miercuri 30 ianuarie 2019, că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

Epidemia de gripa 2019, parerea reactiilor de pe retelele sociale, grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,20
2. Sentiment Negativ- 1,90
3. Sentiment Neutru - 0,90

Emotia parerilor referitoare la Epidemia de Gripa (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
wiki dex epidemia de gripa ce inseamna si ce trebuie sa faci
> 0,75 = foarte probabil prezent
Frica - 0,59
Surpriza - 0,54

Ce inseamna ca s-a declarat EPIDEMIE DE GRIPA in Romania. In primul rand trebuie sa stiti ca declarare epidemiei nu inseamna declararea CARANTINEI!

NU se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situaţii extreme, situaţie pe care nu o trăim, trăim o situaţie normală epidemiologic,.

Gripa aşa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri faţă de sezoane anterioare.

Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de obicei. 

Există un regulament, tratat internaţional care stipulează cum si cand se declara CARANTINA.

Epidemia de gripă se declară dacă există trei (3) săptămâni endemice la rând, adică în care numărul de cazuri diagnosticate să depăşească numărul de cazuri estimate cu 20% si cel puţin 10% virusuri gripale aparţinând aceluiaşi subtip în izolatele din totalul produselor patologice testate.

Unul dintre cele mai importante criterii pentru declararea EPIDEMIEI este înregistrarea a 1.500 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori.

Din cei 54 decedati, 49 sunt pacienţi care au murit din cauza gripei care au avut condiţii medicale preexistente.

Peste afecţiunile pe care le aveau s-a suprapus infecţia cu virusul gripal fapt care le-a cauzat decesul. Doar 5 dintre cei decedaţi nu aveau afecţiuni medicale preexistente.

Specialişii spun că virusul gripal va circula intens până în martie, apoi se va estompa, dar măsurile de precauţie trebuie ţinute până în aprilie.

Odata cu declararea epidemii de gripa este indicat sa tinti cont de anumite sfaturi. 

Consultaţia la medicul de familie este esenţială pentru simptome care sugerează gripa. Medicul de familie poate astfel stabili o indicaţie pentru spitalizare.

De asemenea, pacientii care au simptome asemănătoare gripei sunt sfătuiţi să se izoleze la domiciliu. 

Totodată, se recomandă respectarea etichetei tusei şi strănutului prin utilizarea de batiste de unică folosinta dar şi igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului.


MAI POTI CITI