DEX Medical: Cauzele Ametelii. Starile de ameteala frecventa si cauza ascunsa.

Conform Agendei Medicale principalele cauze ale ametelilor sunt: probleme ale circulatiei sanguine, migrenele, stresul, axietatea, sarcina, afectiuni ale sistemului nervos cum este scleroza multipla, tumori ale creierului, tumori ale urechii interne, deshidratare si de glicemia mica.

Ameţiţi la propriu sunt o bună parte dintre persoanele care au trecut de varsta de 40 de ani, aproximativ 40 % dintre persoanele se plâng de simptomele ameţelii, dar şi persoanele în vârstă care pot fi luaţi cu ameţeli şi dacă se aşază în grabă pe o bancă.

Daca o persoana ameteste atunci cand se ridica, trebuie sa evite schimbarile bruste de postura, daca ii este sete, va consuma multe lichide.

Vertijul pozitional benign sau labirintita dispar de la sine in cateva saptamani. 
wiki cauzele ametelii de la sarcina la anxietate

In timpul crizelor de Vertij pozitional  este indicata multa odihna si statul cat mai mult timp in pozitie intins si nu se vor face schimbari bruste de pozitie. 

ATENTIE! Trebuie să ajungi imediat la medic dacă pe lângă ameţeală manifesti unul dintre următoarele simptome: durere în piept, durere de cap extremă, febră înaltă, bătăi iregulate ale inimii, respiraţie dificilă, vomă, probleme cu vedere, probleme cu auzul, slăbiciune a unui braţ, slăbiciune a unui picior.

De obicei practica medicala a demonstrat ca deseori ameteala dispare de la sine, fara un tratament specific.

In cel mult cateva saptamani, corpul se adapteaza la factorii care declanseaza ameteli, iar astfel acest simptom dispare. 

Alteori, ameteala este tratata in functie de cauza care a declansat-o - de pilda, sindromul Meniere este tratat cu medicamente diuretice, care vor reduce ameteala. 

Antihistaminicele pot fi si ele administrate pentru tratarea ametelilor, insa acestea au ca efect secundar senzatia de somnolenta. 

Anxioliticele, dar si pastilele pentru dureri de cap pot fi, de asemenea, folosite in tratarea ametelilor.

Se pare că ameţeala este direct proporţională cu vârsta. Persoanele in varsta suferă mai des episoade de ameţeală. 

Ameteala se poate instala şi dacă o persoană în vârstă se aşează brusc - pot să aibă o cădere de tensiune arterială. 

Dar şi unele medicamente pot da ameţeală ca efecte adverse. Unele antibiotice, dar şi unele antidepresive, pastile de slăbit, pastile pentru tensiunea arterială, sedative au ca efecte ameţeala.

Cei care nu se hidratează corect şi suferă de ameţeli dese fără explicaţii pot să aibă răspunsul imediat ce încep să consume apă suficientă.

Se simt foarte ameţiţi şi au episoade de vertij pacienţii cu boala Meniere. Aceasta este o afecţiune a urechii interne manifestată prin episoade spontane de vertij însoţite de scădere de auz, de tinitus şi de senzaţie de plenitudine sau presiune la nivelul urechii.

Tratarea prompta a infectiilor urechii, racelilor, gripei, congestiei sinusurilor si a altor infectii respiratorii pot preveni aparitia bolii Meniere si a labirintitei.

MAI POTI CITI