Noutati SCLEROZA multipla: Molecula Sephin1 ar putea intarzia debutul sclerozei multiple.

Tratamentul cu o molecula mica ar putea intarzia daunele cauzate de scleroza multipla in creier si in alte parti ale sistemului nervos central, spun oamenii de stiinta.

Un studiu recent de la Universitatea din Chicago din Illinois a dezvăluit cum o moleculă mică care poartă numele de Sephin1 poate întârzia pierderea de mielina la un șoarece cu scleroza multipla.

Studiul arata ca molecula Sephin1 actioneaza prin prelungirea raspunsului integrat integrat de stres (ISR), care reduce daunele cauzate de inflamatie celulelor producătoare de mielina sau oligodendrocitelor.

Primul autor al studiului, Yanan Chen, un savant postdoctoral din cadrul Departamentului de Neurologie, spune că Sephin1 pare să ofere "un potențial terapeutic fără efecte adverse măsurabile".
nutati in tratarea sclerozei multiple molecula Sephin1

Echipa de cercetatori a descoperit apoi că Sephin1, care este un derivat al guanabenzului dar fără efecte secundare măsurabile, poate, de asemenea, să stimuleze ISR în oligodendrocite.

Mica molecula ajuta la prelungirea ISR prin blocarea unei cai care o inchide.

Echipa a testat eficacitatea Sephin1 în culturile celulare și un model de șoarece de MS.

În culturile celulare, au descoperit că molecula mică a prelungit ISR în oligodendrocitele stresate.

În testul clinic pe șoarece, tratamentul cu Sephin "a întârziat simptomele clinice" ale MS.

Cercetatorii au observat in continuare ca, prin conservarea oligodendrocitelor si reducerea pierderii de mielina, tratamentul a dus la mai putine "resturi de mielina". Acest lucru ar putea, la rândul său, să reducă răspunsurile din partea sistemului imunitar.

În plus, se pare că Sephin1 poate oferi un beneficiu și mai mare dacă oamenii de știință îl combină cu interferonul beta.

Autorii studiului au concluzionat ca rezultatele sugereaza ca un tratament neuroprotector bazat pe imbunatatirea raspunsului la stresul integrat ar avea probabil o valoare terapeutica semnificativa pentru pacientii cu scleroza multipla.

MAI POTI CITI