Pareri medicale ALERGIA la PISICI. Simptome care arata ca esti alergic la pisici.

Specialistii sunt de parere ca reacția alergica NU provine de la blana pisicilor, așa cum se crede în mod gresit, ci de la saliva lor care rămâne impregnată în firele de păr dupa autotoaletare.

Alți factori care cauzeaza alergia la pisici mai pot fi contactul cu pielea exfoliată și cu particule din urină sau fecale.

De alergia la pisici este răspunzătoare o proteină (alergenul Fel d1) pe care aceste animale de companie o produc în mod natural.

ATENTIE!  Alergenul pisicilor poate fi mortal pentru unele persoane, spre deosebire de alergenul cateilor care nu provoacă aceleași reacții grave ale organismului uman.

ALERGIA la PISICI pareri cauze simptome tratament
Insa printre rasele de pisici exista cateva care cauzează cel mai rar alergii.

Printre rasele de pisici care rar produc alergie sunt: Cornish, Devon, Selrick Rex, Sphynx și Siberiană.

Alergia la pisici se manifestă prin urmatoarele simptome: strănut, nas înfundat, lăcrimare, amețeli, umflarea pleoapelor, pete roșii în special pe față, gât și piept și alte probleme mai grave precum cele respiratorii determinate de inhalarea particulelor alergene transportate pe calea aerului în plămâni.

Pentru unele dintre persoanele foarte sensibile, această expunere la particulele alergenice poate duce la probleme respiratorii în 15 - 30 de minute după inhalarea alergenilor.

În cazul pacientilor diagnosticați cu astm, contactul cu o pisică, spre exemplu, poate declanșa un atac astmatic la trei din zece persoane.

Examinările specifice, care includ analize de sânge și un test alergologic cutanat sunt singurele care pot determina cu exactitate dacă o persoană este alergică la pisici.

Pentru a reduce impactul si agravarea alergiei la pisici se recomandă spălarea frecventă a felinei pentru reducerea numărului de alergeni din pielea și de pe blana acestora, înlocuirea draperiilor și perdelelor pe care se depun cu ușurință părul și particulele alergene cu jaluzele sau storuri care sunt mai ușor de curățat, dar și a covoarelor și mochei cu gresie și parchet astfel încât să se poată spăla și dezinfecta cu regularitate.

De asemenea, parerea specialistilor este se reducem cantitatea de mobilă tapisată din casă, se folosesc fețe de fotolii sau de paturi ușor de schimbat și de curățat, nu se lasă pisicile în dormitor, nu se țin hainele în locuri în care pot ajunge animalele și se spală mâinile după atingerea pisicilor.

Se recomandă utilizarea aspiratoarelor dotate cu filtre HEPA și curățarea frecventă a aparatelor de aer condiționat.

Nu în ultimul rând, locuința se aerisește cât de des posibil, iar pisicile se deparazitează frecvent, atât intern cât și extern, de preferat apeland la un medic veterinar.


MAI POTI CITI