Pareri Medicale Aparitia SCOLIOZEI la Copii. Cauzele aparitiei Scoliozei de la varste fragede.

Ai observat o postură ciudată la copilul tau? Ţi se pare că umerii copilului sunt inegali? Are curburi ale corpului spre partea stânga sau spre partea dreapta?

Iată posibilele cauze și efectele scoliozei la copii.

Primele indicii ca un copil are scolioza sunt umerii inegali, talia inegala sau inclinarea spre o parte a corpului.

Diagnosticul scoliozei si stabilirea tipului acesteia sunt realizate cu ajutorul unei radiografii.

Aflați încă în faza de creștere rapidă, preșcolarii și elevii din primele clase sunt predispuși la modificarea formei coloanei vertebrale cu repercusiuni pe termen lung.

Excluzând afecţiunile rare, apărute din naștere, cum sunt scolioza congenitală sau cea neuromusculară, scolioza idiopatică este des întâlnită în rândul populației.
pareri medicae cauzele scoliozei la copii prevenire si tratament

Devierea coloanei vertebrale, fie în partea toracică sau fie în cea lombară, apare însă la vârste fragede, din primii ani de viață ale copilului până spre adolescență.

Pot să apară, mult mai rar, și în cazul persoanelor trecute de varsta de 16-20 de ani.

Astfel, deși din punct de vedere medical factorii declanșatori ai scoliozei nu sunt pe deplin recunoscuți și demonstrați științific, putem presupune că anumite condiții din stilul de viață al copiilor apropiați de vârsta școlară reprezintă cheia prin care putem înțelege, recunoaște și remedia această afecțiune.

Până să ajungem la cazurile grave, care necesită intervenții chirurgicale sau purtarea unui corset corector, este nevoie să înțelegem că deformarea periculoasă a verticalității coloanei pornește, de fapt, de la o postură deficitară.

Care sunt posturile și circumstanțele care NU avantajează coloana copiilor? Ei bine, cele în care putem observa, din exterior, că presupun o curbură nenaturală și care se prelungesc nesănătos, timp de zeci de minute în șir.

Utilizarea telefonului sau tabletei si scolioza la copii. Dacă există un abuz de acces la tehnologie, înseamnă că cel mic este static mult timp și predispus la scolioză.

Când privim un ecran, o facem de obicei cu capul în jos și spatele cocoșat, iar pentru copii, această poziție este mai periculoasă decât pentru adulți, deoarece primii se află încă în creștere.

Orice stil de viaţă sedentar poate duce la apartia scoliozei!

Când copiii nu petrec timp zilnic folosindu-și mușchii și oasele în mișcare, sau practicând un sport de câteva ori pe săptămână, coloana vertebrală nu este susținută corespunzător.

Orarul școlar presupune multe ore petrecute așezat, iar dacă copilul nu își ţine ambele tălpi pe podea și spatele rezemat de spătar sau în ambele coate, pe pupitru, se poate ca în timp să se producă o deviere a coloanei spre stânga sau spre dreapta, în funcţie de poziţia incorectă pe care o adoptă câteva ore consecutive.

In concluzie, parere medicala larg raspandita este ca trebuie sa observaţi cum stă copilul vostru așezat și învăţaţi-l să-și corecteze singur postura.


MAI POTI CITI