Pareri medicale cum sa previi bolile de FICAT. Ce DIETA adoptam pentru a avea un ficat sanatos.

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, supranumit deseori și uzina organismului, iar  parerea medicala este ca de buna sa funcționare unanima depinde calitatea vieții noastre. 

Ca urmare, trebuie să avem mare grijă de sănătatea lui. 

Ficatul are un rol esențial în procesul digestiei, al echilibrului hormonal, metabolizează proteinele, grăsimile și carbohidrații, filtrează sângele și ajută la eliminarea substanțelor nocive.

Cum menţinem un mod corect si eficient sănătatea hepatică? Pentru a putea preveni afecțiunile hepatice trebuie să avem grijă să evităm tulburările emoționale, mai ales mânia. 

Adesea, persoanele care se înfurie ușor și se lasă pradă stresului suferă de o afecțiune hepatică. 
Wiki prevenirea bolilor de FICAT

Conform medicinei tradiționale chinezești, afecțiunile ficatului sunt provocate de blocarea energiei Qi. 

Chinezii din vechime spuneau că energia Qi a ficatului trebuie să curgă întotdeauna ușor și lin, că stresul este nefast pentru ficat. 

Găsește modalități prin care să poți controla stresul și furia. 

Ai grijă să te odihnești suficient, evită surmenajul și descoperă metode de relaxare, de a da pace minții și gândurilor negative. 

Meditația, exercițiile de respirație, yoga, plimbările în natură sunt doar câteva modalități prin care poți avea grijă de ficatul tău. 

Evită automedicația, folosește doar cosmetice bio și alege produse non-toxice pentru curățenie. 

Reguli alimentare de urmat in prevenirea bolilor de ficat. Evită, pe cât posibil, alimentele prăjite, picante și foarte grase. 

Nu consuma alimente neprocesate. 

Alege produsele organice, carnea și produsele lactate fără grăsimi și evită pesticidele, hormonii de creștere și antibioticele. Limitează consumul de cafea, elimină tutunul și alcoolul.

Ce dietă adoptăm pentru a avea un ficat sănătos

Următoarele alimente sunt benefice pentru cei care suferă de afecţiuni hepatice și nu numai: legumele verzi proaspete, lămâile, morcovii, ţelina, sfecla roșie, sparanghelul, merele, perele, varza, spanacul, fasolea verde, avocado-ul. 

Asezonează mâncărurile cu turmeric (are proprietăţi anticancerigene şi antiinflamatorii, un puternic antioxidant, accelerând procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare).

Uleiul de măsline stimulează activitatea vezicii biliare și îmbunătăţește funcţia hepatică. 

Bea ceaiuri de sunătoare, tei, mușeţel sau mentă.


MAI POTI CITI