TRATAMENTE CARE FAC REVERSIBIL DIABETUL DE TIP 2: Proteina BP3.

Intr-un studiu publicat în revista „Scientific Reports”, oamenii de știință au adus argumente că gestionarea proteinelor BP3 din corpul nostru, prin intermediul unor tratamente, ar putea face reversibile boli precum diabetul zaharat de tip 2 sau steatoza hepatică (ficatul gras).

Conform Centrului Medical din Georgetown, proteina BP3 face parte din familia fibroblastelor ce sunt implicate în reglarea celulelor, vindecarea rănilor şi provocarea răspunsului la rănire.

Am descoperit că opt tipuri de tratamente pentru BP3, administrate mai mult de 18 zile, au dus la scăderea cu o treime a masei adipoase din corpul șoarecilor”, a declarat pentru respectiva publicație științifică prof. dr. în oncologie și farmacologie Anton Wellstein. 
proteina bp3 tratament nou diabet tip 2

În plus, s-a observat că tratamentele au dus la reglarea nivelului glucozei din sânge și, de asemenea, au stimulat eliminarea grăsimilor din ficat. 

Nu s-au constatat efecte secundare ale tratamentelor. 

Iar pentru că proteina BP3 este un compus natural, propriu organismului uman, nu unul obținut în laborator, tratamentele de recombinare a proteinei BP3 vor intra foarte curând în studii clinice. 

În prezent, peste 650 de milioane de persoane din toată lumea suferă de obezitate și de alte probleme de sănătate apărute prin dereglarea metabolismului (rezistență la insulină, intoleranță la glucoză, dislipidemie sau hipertensiune).

Proteina BP3 creează legături cu trei tipuri de proteine FGF (FGF19, FGF21 şi FGF23) toate implicate în controlul metabolismului. 

BP3 creşte activitatea de metabolizare a carbohidraţilor şi lipidelor.

Atunci când metabolismul este accelerat, zahărul din sânge şi grăsimile procesate în ficat sunt utilizate pentru crearea energiei, nefiind stocate.


MAI POTI CITI