Biografia doctor Mihai Craiu medicul pediatru din spatele Spitalului Virtual pentru Copii.

Conform CV-ului, dr Mihai Craiu este absolvent al Facultății de Pediatrie din cadrul UMF Carol Davila in 1989.

Medicul Mihai Craiu a urmat treptele pregătirii profesionale in centrul universitar București, obținând prin concurs gradul de medic specialist in 1994 si pe cel de medic primar in 1998.

Din 1991 medicul pediatru Dr Mihai Craiu a devenit cadru didactic in catedra de pediatrie a Spitalului Emilia Irza (actualmente INSMC – Institutul National pentru Sănătatea Mamei si Copilului). 

A promovat prin concurs toate gradele universitare pana la poziția actuala de Conferențiar Universitar si Șef al Disciplinei 2 Pediatrie INSMC. 
wiki biografic doctor mihai craiu

Profesional Dr Mihai Craiu si-a desfășurat activitatea mai ales in Compartimentul de Terapie Intensiva al INSMC si a participat la constituirea unor noi secții clinice. 

La vremea respectiva, a înființării CPU al INSMC, in 2007 dr Craiu a dezvoltat conceptele de structura si de formare de personal (cursurile PALS si modulele de BLS/ALS), dezvoltând un modul care in prezent asigura un triaj anual de peste 35 000 pacienți. 

In 2015 dr Craiu a condus si dezvoltat nou-înființata secție Clinica V cu profil de Pneumologie Pediatrica având in structura un compartiment de Genetica clinica. 

Dr Mihai Craiu a participat la numeroase studii clinice in aria pneumologiei pediatrice (studii internaționale de astm, pneumonii, fibroza chistica, etc) fiind sub-investigator sau investigator principal in 14 astfel de studii. 

Pareri si opinii Doctor Mihai Craiu, medic primar pediatrie:
  • Atentia acordata aspectelor mentionate de pacienti in legatura cu starea de sanatate: 4,6
  • Promptitudinea raspunsului in situatii critice: 4,6
  • Oferirea informatiilor medicale pe intelesul pacientilor : 4,7
  • Sprijinirea atitudinii pozitive a pacientilor: 4,5
  • Disponibilitatea in relatia cu pacientii: 4,6
  • Disponibilitatea in relatia cu apartinatorii: 4,5

A fost implicat in proiectul european de cercetare ARPEC (Antibiotic Resistance and Prescribing in European Children). 

Dr Mihai Craiu coordonează activitatea unui proiect educațional destinat Social Media, numit SVC (Spitalul Virtual de Copii) care are peste 90.000 urmăritori. 

Spitalul Virtual pentru Copii este o pagină de Facebook unde părinții, adolescenții, bunicii și toți cei interesați pot găsi informații importante despre sănătatea copiilor.

Desigur, Spitalul Virtual pentru Copii nu este un spital real și nu furnizează prescripții medicale, dar poate să ofere referințe și materiale bibliografice despre reglementările de tratament sau dozele corecte pentru medicație. De exemplu, aici pot fi consultate online Protocoalele Societății Române de Pediatrie.

Impactul SVC asupra comunicării medicale de limba romana a fost evaluat ca fiind unul pozitiv si a fost premiat cu Premiul Special al Juriului la gala COPAC 2017 si cu premiul 1 la a 7a Competiție Europeana de Comunicare Vaccines Champion 2018. 

Din punct de vedere academic dr Craiu a publicat peste 60 de articole si capitole de tratate de specialitate, având in prezent 86 de citări in reviste indexate si un h-index de 5

MAI POTI CITI