DIETA MIND pareri bune regim alimentar care scade riscul aparitiei DEMENTEI si Alzheimer.

DIETA MIND regim impotriva dementei, parerea recenziilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Opinii Negative- 0,90
3. Sentiment Neutru - 1,50

Stilul limbajului utilizat in comentariile referitoare la Dieta MIND (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,59
Certitudine - 0,32
Nesiguranta - 0,17
DIETA MIND pareri forum dementa senila

Emotia parerilor referitoare la Dieta Mind (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Surpriza - 0,57
Anticipare - 0,60

Dieta MIND reprezinta concretizarea combinației a două regimuri alimentare cunoscute ca fiind eficiente in reducerea riscul apariției demenței: dieta mediteraneană și dieta DASH. 

Studiile clinice făcute arată că aceste diete ajung sa reduca riscul de Alzheimer cu pana la 53% la cei care le urmeaza.

Cercetările actuale privind dieta MIND nu au reușit să demonstreze exact cum funcționează. Cu toate acestea, oamenii de stiinta care au creat dieta cred ca aceasta functioneaza prin reducerea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Inflamația este răspunsul natural al organismului la leziuni și infecții. Dar dacă nu este corect reglementată, inflamația poate fi, de asemenea, dăunătoare și poate contribui la multe boli cronice.

Cercetătorii consideră că alimentele din dieta MIND conțin substanțe nutritive care pot ajuta la prevenirea formării plăcilor beta-amiloid, o cauză potențială a bolii Alzheimer.

Dieta MIND se bazeaza pe 10 grupe de alimente: legume cu frunze verzi, alte legume, nuci, fructe de pădure, boabe, cereale integrale, pește, carne de pasăre, ulei de măsline și vin.

 Afinele si capsunile, în special, va ajuta sa va mentineti cât mai bine creierul si puteti încetini aparitiei simptomelor asociate cu boala Alzheimer.

Dieta MIND recomandă consumul limitat de carne roșie, unt, margarină, brânză, produse de patiserie, dulciuri, prăjituri, fast-food. 

Ar fi indicat să mâncați mai puțin de 4 porții pe săptămână de carne roșie, mai puțin de o lingură de unt pe zi, mai puțin de o gustare săptămânală de brânză, alimente prăjite și produse de fast-food.

Dieta cu proteine presupune fasole în fiecare zi, păsări de curte de două ori pe săptămână și pește o dată pe săptămână. 

Alte alimente recomandate sunt: Legume și cereale - orice legume e bună, dar cele verzi și spanacul în special,  nucile și boabele, gustări ideale mai ales că au fost legate de obtinerea unei mai bune stari de sănătate a creierului.

Alte două produse dovedite că îmbunătățesc sănătatea creierului și ajută la protejarea împotriva Alzheimer de mai multe studii sunt uleiul de măsline și vinul. 

Vinul si in special vinul rosu datorita concentratiei de resveratrol, băut cu moderație. Un pahar de vin pe zi pentru femei și două - trei pahare de vin pentru bărbați. 

Resveratrolul este un antioxidant cu numeroase beneficii pentru sanatate.


MAI POTI CITI