EMA aproba BEVESPI AEROSPHERE ameliorare simptome boală pulmonară obstructivă cronică BPOC.

Agenția Europeană pentru Medicamente a fost de parere că beneficiile Bevespi Aerosphere (bromura de glicopironiu/formoterol) sunt mai mari decât riscurile asociate și că acest medicament poate fi autorizat pentru utilizare în UE.

Bevespi Aerosphere este un medicament care se utilizează pentru ameliorarea simptomelor la adulții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). 

BPOC este o boală cronică în care căile respiratorii și sacii alveolari din plămâni prezintă leziuni sau se blochează, ceea ce cauzează dificultăți de respirație. 

Bevespi Aerosphere se utilizează pentru tratamentul de întreținere (regulat). Conține substanțele active bromură de glicopironiu și formoterol.
BEVESPI AEROSPHERE pareri bune nou tratament BPOC

Utilizarea componentelor individuale ale Bevespi Aerosphere pentru tratamentul BPOC este bine stabilită. 

S-a dovedit că asocierea lor este eficientă pentru îmbunătățirea funcției pulmonare a pacienților, ambele componente contribuind la acest efect. 

S-a dovedit că medicamentul are un oarecare efect și asupra simptomelor, cum ar fi dificultățile de respirație, chiar dacă acesta pare să fie modest. 

Reacțiile adverse sunt considerate ușoare până la moderate ca severitate și sunt similare cu cele ale altor medicamente pentru BPOC.

Bromura de glicopironiu este un antagonist al receptorilor muscarinici. Aceasta înseamnă că blochează receptorii muscarinici (țintele) din celulele musculare din plămâni. 

Deoarece acești receptori ajută la controlarea contracției musculare, când este inhalat, glicopironiul produce relaxarea mușchilor căilor respiratorii, ajutând la menținerea căilor respiratorii deschise. 

Formoterolul este un beta-2 agonist cu durată lungă de acțiune și acționează legându-se de anumiți receptori, numiți receptori beta-2, care se află în mușchii căilor respiratorii.

Când se leagă de acești receptori, formoterolul produce relaxarea mușchilor, ceea ce menține căile respiratorii deschise.

MAI POTI CITI