EMA pareri pozitive DUPIXENT dupilumab tratament pentru ASTM bronșic sever si dermatita atopica.

La 28 februarie 2019, Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a adoptat un aviz pozitiv care recomandă o modificare a condițiilor autorizației de introducere pe piață pentru produsul medicamentos Dupixent. 

Titularul autorizației de introducere pe piață pentru acest medicament este Sanofi-Aventis Groupe.

CHMP a adoptat o nouă indicație după cum urmează: ASTM

Dupixent este indicat la adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste ca tratament suplimentar de întreținere pentru astmul sever cu inflamație de tip 2, caracterizat prin creșterea eozinofilelor sanguine și / sau a FeNO crescut, care sunt controlate inadecvat cu ICS cu doză mare plus un alt medicament pentru tratamentul de întreținere.
pareri DUPIXENT dupilumab tratament astm bronsic si dermatita atopica

Dupixent  este un medicament care mai este indicat a se administra in Dermatita atopica

Dupixent este indicat pentru tratamentul dermatitei atopice moderate până la severe la pacienții adulți care sunt candidați la terapia sistemică.

Dermatita atopica este considerata o afectiune multifactoriala, a carei expresie clinica depinde de interactii complexe

Dupixent este administrat sub form de injecție subcutanata si are in compoztie ca si ingredient activ un anticorp (dupilumab) care se leagă de proteina - interleukina-4 (IL-4) a receptorului alfa (IL-4RA) -, care cauzeaza inflamatia.

Recomandările detaliate privind utilizarea acestui produs vor fi descrise în rezumatul actualizat al caracteristicilor produsului (RCP), care va fi publicat în raportul public european de evaluare revizuit (EPAR) și va fi disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, după o decizie privind această modificare a autorizației de introducere pe piață a fost acordată de Comisia Europeană.MAI POTI CITI