EMA pareri pozitive Lusutrombopag Shionogi medicament nou pentru a preveni sangerarea excesiva.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost de parere că beneficiile medicamentului Lusutrombopag Shionogi sunt mai mari decât riscurile asociate și că poate fi autorizat pentru utilizare în UE.

Lusutrombopag Shionogi este un medicament utilizat pentru a preveni sângerarea excesivă la adulții cu trombocitopenie cauzată de boală hepatică de lungă durată.

La pacienții cu trombocitopenie numărul de trombocite (componente din sânge care ajută la coagularea acestuia) este scăzut, ceea ce poate cauza sângerare excesivă. 

Medicamentul Lusutrombopag Shionogi este destinat utilizării la pacienții care sunt supuși unei proceduri invazive (o procedură medicală specifica care constă în tăierea sau înțeparea pielii sau în introducerea de instrumente în organism). 
EMA pareri pozitive Lusutrombopag Shionogi lusutrombopag

Lusutrombopag Shionogi conține in compozitie substanța activă lusutrombopag.

Studiile clinice au constatat că Lusutrombopag Shionogi duce la creșterea numărului de trombocite, reducând astfel riscul de sângerare excesivă în timpul sau după o procedură invazivă și nevoia de transfuzii de trombocite.

Reacțiile nedorite care au apărut în studii sunt considerate a fi rezultatul stării de sănătate a pacienților și al naturii procedurii invazive pentru care a fost utilizat Lusutrombopag Shionogi.

În două studii clinice principale la care au participat adulți cu număr scăzut de trombocite din cauza bolii hepatice de lungă durată,

Medicamentul Lusutrombopag Shionogi a dus la creșterea numărului de trombocite înainte de procedura invazivă și la reducerea nevoii de transfuzii.

Medicamentul Lusutrombopag Shionogi este disponibil sub formă de comprimate de 3 mg. Medicamentul se poate obține numai pe bază de prescripție medicală.

Tratamentul cu Lusutrombopag Shionogi trebuie început cu cel puțin 8 zile înainte de procedura invazivă, iar doza recomandată este de 1 comprimat zilnic timp de 7 zile. 

Pentru informații suplimentare cu privire la utilizarea Lusutrombopag Shionogi, citiți prospectul sau adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


MAI POTI CITI