EMA pareri pozitive RIZMOIC tratament constipatie cauzata de medicamente.

RIZMOIC este un medicament pentru tratarea constipației cauzate de medicamentele opiacee pentru ameliorarea durerii la pacienții care au fost tratați anterior cu un laxativ (un medicament care declanșează mișcările peristaltice ale intestinului).

Rizmoic conține ca substanța activă naldemedina.

Medicamentul Rizmoic a primit de la EMA autorizația de introducere pe piață valabilă pe întreg teritoriul UE la 18 februarie 2019.

Substanța activă din Rizmoic, naldemedina, acționează prin blocarea receptorilor din intestin (receptorii mu, delta și kappa-opioizi), prin care medicamentele opioide provoacă constipație.
RIZMOIC pareri nou tratament constipatie cauzata de medicamente

Deoarece moleculele de naldemedină au fost proiectate să nu poată intra în creier, medicamentul Rizmoic nu blochează opioidele de a actiona asupra receptorilor de durere în creier și, prin urmare, nu interferează cu ameliorarea durerii.

Rizmoic este disponibil sub formă de comprimate de 200 micrograme.

Doza recomandată este de un comprimat o dată pe zi, pe care pacientul poate să o ia cu sau fără laxativ.

Pacientul trebuie să renunțe la administrarea Rizmoic atunci când nu mai ia un opioid. Rizmoic poate fi numai obținute cu prescripție medicală.

Pentru mai multe informații despre utilizarea Rizmoic, consultați prospectul produsului sau contactați medicul sau farmacistul.

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Rizmoic la pacienții fără cancer (care pot afecta până la 1 din 10 persoane) sunt dureri abdominale (dureri de burtă), diaree, greață și vărsături.

La pacienții cu cancer, cele mai frecvente efecte secundare au fost diareea (observată la mai mult de 1 din 10 persoane) și durerea abdominală (observată la până la 1 din 10 persoane).

Majoritatea efectelor secundare la pacienții cu sau fără cancer au fost ușoare până la moderate.

MAI POTI CITI