GHID recomandari MIEREA de MANUKA: Diferenta intre mierea de Manuka si alte tipuri de miere.

WIKI Mierea de Manuka a fost obținută datorită misionarei Mary Bumby. Aceasta a adus din Anglia în Noua Zeelandă stupi cu albine Apis mellifera, specia folosită pentru producția comercială a mierii.

Mierea de Manuka din Noua Zeelanda este mierea produsa de albinele ce culeg nectarul din florile arborilor de Manuka (specia Leptospermum scoparium) si care, în urma testarii într-un laborator recunoscut de MPI, contine cele 5 atribute specifice mierii de Manuka autentice.

Ghidul cu recomandari Mierea de Manuka: Autenticitatea mierii de Manuka
Pentru a beneficia de proprietățile mierii de Manuka, aceasta miere speciala trebuie să fie în primul rând autentică.
pareri recomandari mirea de manuka indicatii

Începând cu anul 2018, Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelandă a elaborat noi reglementări în ceea ce privește comercializarea acestui produs. (VERIFICA PRETUL)

Astfel, mierea de Manuka este testată genetic și chimic pentru a i se dovedi autenticitatea, fiind necesar să conțină 5 atribute specifice.

De asemenea, producătorii din Noua Zeelandă sunt obligați să precizeze dacă mierea comercializată este monofloră (nectarul provine exclusiv din florile de Manuka) sau multifloră (un amestec de plante, unde predomină florile de Manuka).

Marii exportatori din Noua Zeelandă și Australia, singurele țări unde se produce mierea de Manuka, au mers chiar mai departe pentru a-și asigura clienții de achiziția unei mieri originale și calitative.

Astfel, Wedderspoon este singurul producător cu certificarea Non-GMO (produse nemodificate genetic) a mierii de Manuka, în timp ce Onuku este singurul producător ce folosește sistemul ApiTrak, un sistem de trasabilitate a mierii, astfel încât oricine poate verifica autenticitatea, perioada și lotul de recoltare.

Ghid recomandari Miere de Manuka: Principale diferențe între mierea de Manuka și alte tipuri de miere de albine

In comparație cu mierea de albine obișnuită a cărui pH variază între limitele 3.4 - 6.1, mierea de Manuka prezintă întotdeauna un pH scăzut datorită substanței d-gluconolactonecare reduce în mod natural acest nivel. 

Un nivel pH scăzut înseamnă o capacitate mai bună de împiedicare a creșterii microbiene și o oxigenare mai eficientă în cazul rănilor cronice.

Gustul mierii de Manuka este unul ușor dulceag, dar foarte intens și aromat, iar culoarea poate varia în funcție de mai multe aspecte cum ar fi regiunea și perioada de recoltare. 

În general, mierea de Manuka se remarcă printr-o nuanță de chihlimbar care poate fi mai închisă sau mai deschisă, în funcție de proveniență și de concentrație. (VEZI AICI REDUCERILE)

Curiozitati despre Mierea de Manuka

Incapacitatea bacteriilor de a dezvolta rezistenta la mierea de Manuka se datoreaza combinatiilor de substante cu efect antibacterian din compozitia mierii. 

Bacteriile dezvolta mai repede si mai usor o rezistenta la antibioticele conventionale deoarece, spre deosebire de mierea de Manuka, acestea din urma sunt medicamente cu o singura substanta activa.

500.000 din miliardul de copaci care se vor planta in Noua Zeelanda vor fi arbori de Manuka, care vor fi plantati în regiunile salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

MAI POTI CITI