LINEA NIGRA cand apare si daca ai dunga pe burta ce inseamna.

Inainte de a ne face o parere obiectiva despre Linea nigra, cand apare dunga neagra in sarcina trebuie sa constientizati faptul ca  Linea nigra NU este daunatoare nici pentru mama si nici pentru bebelus.

LINEA NIGRA apare frecvent in cazul femeilor cu un pigment al pielii mai aprins, insa poate fi vizibil si in cazul femeilor care nu sunt insarcinate, mai ales in cazul adolescentelor aflata in perioada pubertatii.

Pentru majoritatea femeilor, aceasta dunga este invizibila si se numeste "linea alba" sau linia pala - care, la randul ei, nu este la fel de invizibila.

De obicei aceasta linie nu este vizibila atunci cand nu duci o sarcina, insa ea exista in cazul oricarei femei.
cand apare linia pe burta in sarcina linia dela buric in jos

Numita "linea nigra", aceasta dunga neagra incepe de la buric si continua pana la osatura pubica.

Cercetarile clinice au asociat dunga neagra din timpul sarcinii cu o lipsa de acid folic.

Sunt sanse mai mici sa observi aparitia aceste linii daca ai beneficiat de vitamine prenatale si ai consumat alimente bogate in acid folic, precum paine fortifiata cu acid folic, portocale si legume de culoare verde inchis.

Acidul folic este esential pentru dezvoltarea bebelusului si pentru a preveni aparitia unor defecte grave la nastere.

Desigur exista si pareri, de tipul superstitiilor, care considera ca linea nigra poate transmite indicii legate de sexul copilului.

Se spune ca daca dunga neagra ajunge pana la buric, vei avea o fata, iar daca parcurge intreaga distanta pana la coaste vei avea un baiat.

Ce cauzeaza aceasta linie neagra sa apara atat in timpul sarcinii, cat si in perioada pubertatii?

Similaritatea dintre aceste doua grupuri de femei o reprezinta multitudinea de hormoni. O femeie va produce mai mult estrogen pe parcursul unei sarcini decat va produce pe restul duratei sale de viata.

Multitudinea de hormoni poate cauza hiperpigmentarea pielii, inclusiv inchiderea la culoare a tenului, a sfarcurilor sau a organelor genitale.

NU este cunoscut factorul care cauzeaza inchiderea la culoare a linea nigra, insa poate fi vorba de un hormon melancito-stimulator, produs de placenta.

Daca linea nigra nu dispare dupa sarcina, iar prezenta sa pe piele te deranjeaza, poti apela la un medic dermatolog care iti va prescrie o crema cu efect de albire; in acest mod linea nigra se va estompa intr-un timp mai scurt.

MAI POTI CITI