Noutati in medicina: Hormonul Asprosin poate trata DIABETUL tip 2 si OBEZITATEA.

Oameni de stiinta sunt de parere ca hormonul ASPROSIN, recent descoperit și care este produs de celulele adipoase, ar putea fi un element de baza în lupta împotriva diabetului și obezității.

Hormonul natural Asprosin a fost identificat în urma unor teste ADN realizate la 2 pacienți cu sindromul neonatal progeroid (SNP).

Pacientii cu SNP prezinta un număr redus de adipocite și un nivel scăzut din acest hormon care a primit denumirea de aprosin, de aceea ele se simt letargice.

Experimentele efectuate de cercetatori pe cobai au aratat că hormonul asprosin joacă un rol important în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge, mai ales între mese.

pareri pozitive asprosin tratament nou DIABET tip 2 si OBEZITATEA
Fiind eliberat de celulele adipoase, hormonul asprosin ajunge la ficat, unde stimulează sinteza de glucoză din sânge. Când glicemia crește, sinteza de hormon este astfel stopata.

Aprosin ar putea reprezenta un factor cheie în diabetul zaharat de tip 2 întrucât este responsabil de supraproducția de glucoză în ficat.

Descoperirea medicala ar putea ajuta persoanele diabetice să reducă din insulina administrată sau chiar să nu și-o mai administreze, înlocuind-o cu anticorpi care blochează asprosinul.

Hormonul Asprosin poate fi de interes și în ceea ce privește obezitatea și luarea în greutate

În timp ce pacienții cu sindromul neonatal progeroid sunt extrem de slabi, persoanele obeze au de 2 ori mai mult hormon în sânge decât cele normoponderale. 

Cercetătorii vor să studieze și relația dintre asprosin și obezitate, întrucât se pare că nivelurile de hormon cresc odată cu cantitatea de țesut adipos.

MAI POTI CITI