NOUTATI MEDICALE: ASPIRINA poate fi utilizată pentru tratarea pacienților cu TUBERCULOZA severa.

Noi metode de tratament a tuberculozei severe: Aspirina un adjuvant de nadejde in tratarea tuberculozei.

Cercetarea medicala condusa de Institutul Centenar din Sydney a gasit o metoda noua pentru tratarea tuberculozei rezistente la medicamente.

Oamenii de știință au descoperit că bacteria tuberculoasă deturneaza trombocitele din sistemul de coagulare a sângelui din organism pentru a slăbi sistemul imunitar.

Folosind modelul de tuberculoză la peștii zebră, cercetătorii au folosit microscopia fluorescentă pentru a observa formarea de cheaguri și activarea trombocitelor în jurul siturilor de infecție.
pareri medicale noi aspirina eficienta in tratarea tuberculozei rezistente

Conducatorul studiului și, totodată, șeful laboratorului Centenary's Immune-Vascular Interactions, Dr. Stefan Oehlers, spune că „peștii zebră ne oferă o înțelegere literală a proceselor de boala prin observarea celulelor tuberculoase, care interacționează în timp real".

Plecând de la ipoteza că aceste trombocite sunt păcălite de infecție pentru a sta în calea sistemului imunitar al organismului uman, cercetătorii au tratat infecțiile cu medicamente antiplachetare, inclusiv aspirina accesibilă pe scară largă, și au reușit să prevină deturnarea și să permita organismului să controleze infecția mai bine.

Dr. Elinor Hortle, autorul principal al lucrării publicate pe 16 martie în Jurnalul Bolilor infecțioase (The Journal of Infectious Diseases) a explicat că: „Aceasta este prima dată când s-a dovedit ca trombocitele agraveaza tuberculoza pe un model animal. Ne deschide posibilitatea ca medicamentele antiplachetare (medicamente din care face parte si asipirina n.r ) să poată fi utilizate cu pentru a ajuta eficient sistemul imunitar să lupte împotriva tuberculozei multi-drog rezistentă".

Aspirina apartine clasei antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), frecvent utilizate in tratarea durerilor cronice sau acute.

Administrata in dozele recomandate, aspirina poate fi utilizata fara efecte adverse importante, in ameliorarea unei arii largi de afectiuni, de la febra pana la inflamatii sau afectiuni ale inimii.

MAI POTI CITI