Noutati Medicale: tratarea Psoriazisului prin diete de slabire controlate clinic.

Noi pareri medicale despre tratamentul Psoriazisului. Studiile arată că aproximativ 5% din totalitatea populației de pe glob este afectată de psoriazis.

Cea mai frecventă localizare a leziunilor psoriazice se află la nivelul coatelor, genunchilor, pe suprafața scalpului, la nivelul oaselor sacrate, la nivelul feselor, în regiunea peniană, la nivel axilar, ombilical sau unghial, în zona perineală și la nivelul sprâncenelor.

Un nou studiu clinic publicat în publicatia medicala American Journal of Clinical Nutrition a remarcat în rândul persoanelor cu obezitate și afecțiuni dermatologice deopotrivă, care au slabit 10-15% din greutatea ințială, o ameliorare semnificativă și de durată a simptomelor psoriazisului.

Subiectii participanții la acest studiu au slabit în medie 15 kilograme într-un interval de 16 săptămâni.
psoriazis pareri noi tratamente prin diete alimentare de slabire

1 an mai târziu, cei care și-au menținut o reducere in greutate de circa 10 kilograme din greutatea de la începutul studiului au înregistrat și diminuarea simptomelor psoriazisului și respectiv îmbunătățirea calității vieții.

Alimentele hipercalorice, hiperlipidice și zaharate, care favorizează creșterea în greutate pot avea efecte inflamatorii la nivelul organismului și supraalimentația ca urmare a mâncatului emoțional declanșat de stres, pot induce împreună sau în mod independent la reacții în cascadă ce duc în final la simptomele psoriazisului.

Excesul de greutate induce un stres suplimentar cordului și altor organe și sisteme, printre care și pielea, cel mai mare organ al corpului uman.

Rezultatele studiului clinic de fata demonstreaza importanța existentei echipei pluridisciplinare în managementul psoriazisului atât pentru tratamentul simptomatic al afecțiunii dermatologice, reducerea excesului de greutate, cât și pentru gestionarea stresului cu scopul de a crește șansele de succes terapeutic.

MAI POTI CITI