Noutati tratament Sindromul vertiginos sau vestibular: EQUIVert biofeedback eficient.

Sindromul vestibular este un termen general care include totalitatea semnelor si a simptomelor caracteristice unei leziuni a caii vestibulare.

Sindromul vestibular se datoreaza unei leziuni periferice (ureche interna ori nerv vestibular) sau centrale (structurile vestibulare centrale - trunchi cerebral, mezencefal, talamus sau cortex vestibular).

Cercetatorii din cadrul Institutului Fraunhofer de Circuite si Sisteme Microelectronice din Germania au dezvoltat un sistem de casti audio bazat pe biofeedback, numit EQUIVert, capabil sa ajute la o mai buna întelegere a afectiunii si la tratarea ei.
equivert tratament nou pentru sindrom vertiginos

Sistemul de biofeedback EQUIVert este destinat tratării sindromului vertiginos cauzat de afectarea urechii interne și manifestat prin afectarea echilibrului.

Aceste căși nu reglează acțiunea urechii interne, dar pot antrena alte sisteme senzoriale ale organismului să compenseze disfuncția.

Cu ajutorul căștilor, utilizatorul este ghidat verbal printr-o serie de exerciții pentru a-și menținea poziția de echilibru, când capul și corpul sunt menținute drepte și la fel echilibrul.

Biofeedback-ul permite realizarea unei conxiuni între echilibru și propriopercepția sau percepția inconștientă sau conștientă a mișcărilor corpului și a orientării în spațiu.

Sistemul EQUIVert folosește un accelerometru integrat și senzori de rotație, detectează când utilizatorul este înclinat, și transmite impulsuri pentru corectarea problemei prin indicii audio de direcționare (dacă persoana este înclinată spre drepta, căștile transmit sunete pe acea parte).

Pe măsură ce exercițiile avansează, organismul răspunde mai prompt și menține echilibrul, iar simptomele sindromului vertiginos dispar.

Căștile EQUIVert sunt destinate utilizării individuale acasă, dar pot fi utilizate și în cadrul cabinetelor medicale, unde cu ajutorul unui software special, medicul poate măsura exact balansul corpului, pentru a cuantifica severitatea sindromului vertiginos și monitorizarea progresului.

MAI POTI CITI