OMS a lansat aplicația hearWHO care detecteaza gratuit pierderea auzului

Înaintea Zilei Mondiale a Auzului (3 martie), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat "hearWHO", o aplicație gratuită pentru dispozitive mobile, care le permite oamenilor să-și verifice în mod regulat auzul și să intervină devreme în caz de pierdere a auzului.

Aplicația "hearWHO" este destinată celor care sunt expuși riscului de pierdere a auzului sau care suferă deja de unele simptome legate de pierderea auzului.

Printre cei care vor beneficia în mod special de acest instrument nou se numără persoanele care sunt adesea expuse la niveluri ridicate de sunet, cum ar fi cei care ascultă muzică tare sau lucrează în locuri zgomotoase; persoanele care utilizează medicamente care sunt nocive pentru auz; și persoanele cu vârsta peste 60 de ani.
pareri aplicatia hear who testeaza gratuit auzul

Simptomele care indică apariția pierderii auzului includ:
  • o senzație de sunete în urechi, cunoscută sub numele de tinitus; 
  • părțile frecvent lipsă dintr-o conversație; 
  • o tendință de creștere a volumului dispozitivelor de televiziune, radio sau audio.

Detectarea precoce a pierderii auzului este esențială pentru a identifica comportamentele riscante care trebuie schimbate și pentru a constata cea mai potrivită intervenție necesară pentru a răspunde eficient la pierderea auzului.

Astfel de intervenții sunt identificate de către profesioniștii din domeniul auditiv și pot varia de la limbajul semnelor la aparatele auditive și implanturile cohleare. Intervențiile pentru prevenirea, identificarea și abordarea pierderii auzului sunt accesibile.

Aplicația hearWHO se bazează pe o tehnologie digitala prin care utilizatorii sunt rugați să se concentreze, să asculte și să introducă în dispozitivele lor mobile o serie de trei numere atunci când li se solicită.

Aceste numere au fost înregistrate în funcție de diferite niveluri de sunet de fundal, simulând condițiile de ascultare în viața de zi cu zi.

Aplicația afișează scorul utilizatorilor și semnificația acestora și stochează rezultatul testului astfel încât utilizatorul să poată monitoriza evolutia starii auzului sau în timp.

Memento-urile de a efectua în mod regulat testul pot fi stabilite de către utilizatori.

Aplicația poate fi utilizată de persoane fizice, precum și de furnizori de servicii medicale, în vederea facilitării examinării auzului.

MAI POTI CITI